Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Završena sednica Kriznog štaba - o novim merama u petakOpuštanje pojedinih daje mogućnost uvođenja rigoroznijih mera u NišuNakon što ga je policija opkolila, ubica devojke iz Vranja izvršio samoubistvoKako ostati na selu sa porodicom, a raditi u gradu - demografski problemiPronađeno beživotno telo mladića u napuštenoj zgradi - sumnja se da se radi o nestalom maturantuAutomobil "BMV" sleteo u Nišavu - vozač na krovu sačekao spasioceZašto je poskupelo jestivo ulje, da li država može da interveniše


Na današnjoj sednici Kriznog štaba nisu usvojene nove epidemiološke mere, ali jedinstven je stav da se preko vikenda mora nešto preduzeti, pa će odluka o tome biti doneta na narednoj sednici štaba, u petak, rekao je epidemiolog dr Predrag Kon.
Pripadnici PU niš, Prokuplje i Zaječar intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su seriju teških krađa i krađa iz pravoslavnih crkava i, po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.
Direktor Kancelarije za IT i državnu upravu Mihailo Jovanović izjavio je da će sledeće elektronske usluge koje će zaživeti biti upis đaka u srednju školu, podizanje kredita, ali i praćenje školovanja svih đaka kroz jedinstveni infromacioni sistem prosvete.
Gradski odbor Pokreta za preokret Niš i Koalicija Niš moj Grad u saopštenjima pristiglim na adrese redakcija niških medija, protive se seči stabala u Nišu. Saopštenja u celosti možete pročitati u nastavku teksta.
Ulja u Srbiji ima dovoljno i ne može se reći da smo imali poremećaj tržišta.
U Prokuplju se skoro 40 odsto stanovništva aktivno bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Najveći deo ove proizvodnje odnosi se na voćarsku proizvodnju tj. oblačinsku višnju i šljivu stenlej. Da bi celokupna poljoprivredna proizvodnja bila rentabilna i isplatljiva neophodne su i određene organizacione i tehnološke promene.
Turistička organizacija opštine Kuršumlija sa predstavila je novi promo film pod nazivom “Oseti avanturu – upoznaj Kuršumliju”.
Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić potvrdio je da će novi selektor Srbije biti Dragan Stojković Piksi.
Narodno pozorište u Leskovcu je prošle srede bilo sedište održavanja sednice predsedništva Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije
Prema najnovijim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminulo još 17 osoba.
“Raspevana ulica” je novogodišnji program i poklon prokupačkog Doma kulture svoj deci našeg grada, ali i svima onima, koji se zajedno sa njima raduju predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima.
Na beogradski aerodrom sleteo je avion sa još 50.000 doza vakcine "sputnjik".
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Zbog izgradnje novih objekata, rekonsturkcije i obnove niških ulica i trgova, povremeno prema planu, bilo je potrebno poseći poneka stabla, za koje pojedini ljubitelji prirode, ali neretko i lideri političkih partija, tvrde da je upravo to drveće od "jedinstvenog" značaja za grad.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima