Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Ostani kod kuće - brini o sebi i drugimaU Srbiji 44 mrtvih, ukupno 1.624 zaraženihVranje: Tatu odnela korona, mama u bolnici, deca sama kod kućeU niškim magacinima propada najsavremeniji aparat za testiranje koronavirusaZabrana kretanja od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 časova ujutruSotirovski: Ponosna sam na ljude koji danonoćno rade - Nišavski okrug i humani volonteri u akciji doniranja vizira za zdravstvene radnikeMetalnom šipkom nakon svađe u saobraćaju


Protorejer-stavrofor Milan Nikolić starešina hrama u Brzom Brodu preminuo je prošle u 68 godini života. On je 1. aprila smešten na Internoj klinici za plućne bolesti u Nišu, sa dijagnozom jake bakterijske upale pluća.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bujanovcu uhapsili su E.S. (1988) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.
Troje dece je ostalo samo u stanu i već dva dana niko ne može da preuzme brigu o njima, jer nisu testirani na koronavirus.
Savez za Srbiju Niš, poziva komandanta Štaba za vanredne situacije u Nišu, da preuzme odgovornost u skladu sa funkcijom koju obavlja
Glavni tim od 14 domaćih stručnjaka već petnaestak dana pravi prvi srpski respirator koji će se koristiti za lečenje obolelih od virusa korona.
Fabrika u Senti u nedelju je pokrenula proizvodnju kvasca, koji bi u prodavnicama mogao da se nađe već u utorak ili sredu, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gostujući na RTS-u.
Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski predstavila je turistička bogatstva i potencijale juga i istoka Srbije na skupu na kojem je prezentovan IPA projekat pod nazivom „Povećanje turističke atraktivnosti Sofije i Niša“.
Najboljih 90 studenata niškog Univerziteta dobilo je vaučere za odlazak na Kopaonik i ski obuku.
Narodno pozorište Niš vas obaveštava da je Festival „Teatar na raskršću“, koji je trebalo da se održi od 12.3. do 19.3.2020., odložen i da će se održati u septembru ove godine.
Na području grada Vranja 17 lica pozitivno je na koronavirus. U kućnoj izolaciji su trojica pacijenta, dok se ostali nalaze na Infektivnom i Grudnom odeljenju vranjske bolnice.
Grad Leskovac dobio je još jedno novo obeležje. Na mostu kod Zelene pijace, tzv. visećem mostu, postavljena je dekorativna, metalna konstrukcija na oba kraja mosta koja poprima obličje srca.
U celoj Srbiji je počela kampanja "Ostani kod kuće", kao svojevrsna medijska borba protiv pandemije koronavirusa uz podršku mnogih javnih ličnosti. "Ostani kod kuće", ne ugrožavaj svoj, ni život drugih.
Načelnica Nišavskog okruga i članica GO SNS Dragana Sotirovski gostovala je u emisiji "Odgvovorni" na RTV Belami
"Još jednom apelujem na sve vas, a sve u cilju da ovu neprijatnu situaciju prebrodimo na što bezbolniji način. Situacija u zemlji nije nimalo naivna, pa sve nas, molim da je i ozbiljno shvatimo", upozorava dr Ivan Minić, postdiplomac niškog Univerziteta i mladi naučnik iz Niša.