Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Ognjena Marija - Sveta Velikomučenica MarinaSotirovski pojasnila svoju objavu na Fejsbuku upućenu pojedinim opozicionim predstavnicimaNova biciklistička staza povezuje dve gradske opštine u NišuTelegram o objavi rata Srbiji prvo stigao u NišMarinika Tepić i Đilas u Nišu: Politički bled i već viđen nastup pred građanima i novinarimaDržavno prvenstvo u plivanju u Nišu od 29. jula do 1. avgustaŠta zapravo plaćamo: Na računima za struju veća obračunska od angažovane snage


Sveta velikomučenica Marina, u narodu poznata kao Ognjena Marija, je hrišćanska svetiteljka. U narodu se veruje da je Ognjena Marija sestra Svetog Ilije i Svetog Pantelejmona. Kao i oni, spada u ognjevite svece.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Trgovištu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.
U realizaciji pilot programa Ministarstva visokog obrazovanja i nauke Ruske Federacije biće prisutni i prokupački studenti. Tim povodom predsednik skupštine Grada Prokuplja Dejan Lazić i gradski većnik za obrazovanje Katarina Veljović priredili su prijem za studente koji će studirati na univerzitetima u Rusiji.
Nakon objave na svom zvaničnom Fejsabuk profilu u kojoj se osvrće na kritike pojedinih opozicionih predstavnika i poredi rezultate sadašnje i predhodne vlasti, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je pojasnila, kome je njen post bio namenjen.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, povodom vesti o odlasku "Geoksa" iz Srbije, da država neće ostaviti Vranje na cedilu. Vučić je, upitan da prokomentariše odlazak investitora iz Srbije, kazao da uvek vodi računa i o tome i da već dva meseca zna za odluku "Geoksa".
Žetva ratarskih kultura, koja je na teritoriji Topličkog okruga počela prvih julskih dana, privodi se kraju. Prema procenama stručnjaka prinosi pšenice, ječma, tritikale i drugih ratarski kultura bili su za 10 odsto su veći u odnosu na prošlu godinu.
Niš i nalazište "Medijana" danas je posetila delegacija Ambasade Egipta i provincije Južnog Sinaja, našim građanima poznata po letovalištu Šarm el Šeik na obali Crvenog mora.
Od četvrtka 29. jula, u Nišu u organizaciji Plivačkog saveza Srbije, se održava Državno prvenstvo u plivanju. Takmičenje traje do nedelje 1. avgusta.
Ljubitelji folklora, moći će da uživaju na 14. Međunarodnom studentskom festivalu folklora 19. i 20. jula na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.
Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 sata koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 292 osobe, od testiranih 9.236 uzoraka.
Goran Bregović je ovogodišnji dobitnik Nišvil Grand Pri „Šaban Bajramović".
U Srbiji danas sunčano i veoma toplo. I na kraju ovog pretoplog jula, temperatura do 40 stepeni. RHMZ upozorava na veoma visoke temperature narednih dana.
"Zvezda" festivala duhovne muzike "Muzički edikt" monah Serafim Bit-Haribi i pevači njegovog hora iz Gruzije oduševili su publiku u Sabornoj crkvi
Polaganje vožnje u današnje vreme zahteva dosta odricanja. Naime, uvođenjem novog Zakona o saobraćaju u 2017. godini, režim obuke i polaganja se znatno promenio. Sada obuka traje duže, pa kandidati moraju da izdvoje dovoljno slobodnog vremena. Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima