Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politika


12345>>>Ukupno: 2244  |  Prikazano: 1 - 10

Otvaranje do sada najvećeg murala u Nišu posvećen očuvanju zelene površine

Južna Srbija Info - redakcija 19.04.2024.
Otvaranje najvećeg murala u Nišu

Događaj koji će zasigurno obogatiti kulturnu scenu grada - otvaranje najvećeg murala u Nišu. U subotu, 20. aprila u 11:30 časova, u ulici Božidara Veljkovića, iznad "Našeg terenčeta" nadomak Stare ciglane, očekuje vas otkrivanje remek-dela niškog strit art umetnika Eška Kurtića.

opširnije

Komentara: 0

Lokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski, odlučila predsednica Skupštine

Južna Srbija Info - redakcija 18.04.2024.
Lokalni izbori u Nišu 2. juna

Na konferenciji za medije, predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila je da je prihvaćen zahtev opozicije okupljene oko koalicija "Srbija protiv nasilja" i "NADA" da se svi lokalni izbori planirani za jul i avgust održe istog dana kao i beogradski izbori - 2. juna. Ova odluka će, kako je navela, zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.

opširnije

Komentara: 0

"Stan u Pobedinoj od 36 kvadrata sa 92 birača" - preformans niških građanskih i opozicionih aktivista

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 13.04.2024.
Stan u Pobedinoj od 36 kvadrata i..... birača

Danas su u Obrenovićevoj ulici, centralnoj pešačkoj zoni, građanski i politički aktivisti opozicionih stranaka u Nišu organizovali neobičan performans. Kreirali su improvizovani stan od 36 kvadrata nasred ulice, u kojem je stalo čak devedesetak ljudi.

opširnije

Komentara: 0

Predstavnici opozicije u Nišu potpisali protokol o nesaradnji sa SNS i njihovim partnerima pre i tokom lokalnih izbora

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 11.04.2024.
Niška opzicija

Danas su predstavnici opozicionih političkih stranaka, udruženja građana i aktivisti potpisali Protokol o nesaradnji sa aktuelnom vlašću SNS-a i njihovim koalicionim partnerima tokom i nakon redovnih lokalnih izbora u Nišu. Na skupu se nije pojavio nosilac grupe "Dr Dragan milić".

opširnije

Komentara: 0

Promena: „Srbija protiv nasilja” ide sutra na skupštinski kolegijum - tema lokalni izbori

Južna Srbija Info - redakcija 10.04.2024.
Deo opzicije

Koalicija „Srbija protiv nasilja” je danas održala sastanak u punom sastavu i donela odluku da prisustvuje sutrašnjem sastanku kolegijuma Narodne skupštine Republike Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Akcija PUPS-Solidarnost i pravda Medijana povodom Svetskog dana zdravlja: Deljenje jabuka kao simbol zdravog načina života

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 08.04.2024.
Jabuka kao simbol zdravog načina života

Proteklog vikenda povodom Svetskog dana zdravlja, Opštinski odbor PUPS-Solidarnost i pravda Medijana organizovao je danas akciju u parku Svetog Save u Nišu. Aktivisti ove organizacije su prolaznicima i komšijama delili jabuke kao simbol zdravog načina života i brige o sopstvenom zdravlju.

opširnije

Komentara: 0

Još jedna "Antibeton žurka“, protest protiv prodaje zelene površine iznad Stare ciglane privatnom investitoru

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 06.04.2024.
Još jedna

Kako navode oragnizatori, zbog "nezakonito" donetim urbanističkim planovima i prodajom 2,5 ha zelene površine iznad Stare ciglane privatnom investitoru, iako se za ovaj prostor vodi postupak restitucije, niška vlast je omogućila otimanje zelene površine i sportskih terena od Nišlija, u nedelju 7.aprila od 11 do 13 sati održaće se treći protest i druga „Antibeton…

opširnije

Komentara: 0

Novi DSS kritukuje odnos lokalne samouprave prema niškim sportskim klubovima

Južna Srbija Info - redakcija 06.04.2024.
Odnos prema poznatim sportskim klubovoma

Narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić u saopštenju medijia kaže da je vlast poznate niške klubovi do ruba propasti. Ona je napomenula da je vrlo razočarana nebrigom gradske vlasti za sport u Nišu, gde mnogi renomirani klubovi su propali ili su na ivici propadanja. Sport u Nišu je pao na najniže moguće grane- ocenila je narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić.

opširnije

Komentara: 0

Miloš Vučević novi mandatar Vlade Srbije, objavio je Vučić na Instagramu

Južna Srbija Info - redakcija 30.03.2024.
Vučević novi premijer

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, objavio je preko Instagrama svoju odluku i redloži Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika nove Vlade Srbije. Ovaj korak je u skladu sa relevantnim članovima Ustava i Zakona o predsedniku Republike.

opširnije

Komentara: 0

Kerković: Na jedno važno predizborno pitanje Nišlije traže odgovor od opozicije

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 25.03.2024.
Opozicija pita opoziciju

Pred opozicionim strankama u Nišu je istorijska odgovornost da nakon 12 godina smene lokalnu vlast jednog kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video. Svest Nišlija o nužnosti promene ovakve vlasti zajedno sa niskim rejtingom SNS-a i njihovih trabanata u Nišu, stvaraju mogućnost da Niš postane prvi slobodan Grad u Srbiji, piše u delu saopštenja Tamare Milenković…

opširnije

Komentara: 0

12345>>>Ukupno: 2244  |  Prikazano: 1 - 10


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima