Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica
Оглас је истекао или не постоји

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

Ускоро завршетак радова на новој гаражи код Дома здрављаПриведен јер је малтретирао и истукао двадесетједногодишњу девојкуУз Вучићеву поруку мира, најаву промена и смене непоштених у странци, СНС обележила десетогодишњицу на скупу у КраљевуБивши председник Црне Горе на трибини у НишуНема листа чекања на Клиници за оториноларингологију у Нишу (ВИДЕО)Горан Љубић, председник општине Дољевац, поднео оставку због провере расположења бирачаПироћанац и Београђанин "одштампали" 6 милиона динара


У Србији у уторак умерено до потпуно облачно са сунчаним интервалима, док се слаба киша очекује на југу и на западу Србије.
Цариници су 19. октобра 2018. године на контролном пункту Мердаре спречили кријумчарење готово седам тона еспресо кафе, чија је вредност скоро 58.000 евра.
У оквиру мера Активне политике запошљавања коју заједнички реализују Град Ниш и Национална служба за запошљавање, у Нишу су данас уручени Уговори о субвенцијама другој групи предузећа и предузетника у циљу поспешивања запошљавања и самозапошљавања незапослених, а посебно категорија оних који због старосне доби или неких других разлога теже долазе до посла.
Српска напредна странка обележила је 10 година од свог оснивања.
Послодавци у Србији моћи ће убудуће својим запосленима да исплаћују зараде и нерадним данима, чак и ноћу, а грађани ће истог тренутка на својим рачунима имати уплаћени новац. Ово омогућава нови "инстант" платни систем, који са радом почиње од сутра, 22. октобра.
Ученици Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ учествовали су на манифестацији „Пекарски дани“, која је од 17. до 19. октобра одржана у Алексинцу. Ово је тринаеста по реду међународна манифестација, коју под покровитељством Општине Алексинац организује Пољопривредна школа „Шуматовац“.
У суботу је на Спортском центру у Бабушници одржана седма Вурдијада по реду. Манифестација је окупила рекордан број излагача у обе такмичарске категорије, али и велики број излагача сувенира и ручног рада, као и посетилаца.
У 12. колу Суперлиге фудбалери Радничког вечерас су на домаћем терену савладали Земун.
У склопу обележавања јубилеја "850 година од подизања првих Немањиних заужбина" у Куршумлији, у понедељак, 29. октобра, у галерији Градске библиотеке отвориће се јединствена изложба 46 калиографских радова Светозара Пајића –ДИЈАКА , на којима су приказане најлепше странице МИРОСЛАВЉЕВОГ ЈЕВАНЂЕЉА и других најзначајнијих рукописа.
У Прихватном центру за мигранте у Врању, пети пут ове године, организована је вакцинација и ревакцинација деце против малих богиња. Вакцинисано је 22-је деце од рођења до 18 година.
Један од најпопуларнијих српских филмова „Национална класа“, који је у оквиру пројекта Вип кинотека дигитално рестауриран, биће приказан у уторак 23. октобра 2018. године, у Нишком културном центру, са почетком у 19 часова.
Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе и бивши савезни премијер, говориће на трибини под називом "Улога Савезне Републике Југославије у стварању Републике Српске" која ће бити одржана у Нишу у понедељак 22. октобра на Правном факултету у Нишу.
Надлежност, могућности, реализација, свакодневни проблеми грађана и сугестије, били су тема разговора са начелницом Нишавског управног округа, Драганом Сотировски.
Несуђени краљ, кога је прека нарав коштала круне и који је био трн у оку Аустроугарској, Апису и Пашићу, провео је 16 година затворен у лудници и није скривао своје антијугословенство, али је због храбрости и пожртвованости у народу био један од омиљенијих чланова владарских породица.