Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

МУП тврди да су идентификоване локације мејл адреса са којих су стизале дојаве о бомбамаДојава о бомби у нишкој гимназији "Бора Станковић"Мали Вукан стигао у болницу "Бетешда" у БудимпештиСАОПШТЕЊЕ : Лажни хуманитарци у акцији на ПалилулиНишки споразум после 20 година заживео: Успостављено канаонско јединство "МПЦ – Охридске Архиепископије” и СПЦНедимовић: Хлеб и брашно сигурно неће поскупети у наредних 60 данаМали хор "Бранко" из Ниша у сценском приказу ,,Небеска Литургија" одржаном у Крипти храма Светог Саве


Полиција је идентификовала локације укупно 19 мејл адреса са којих су стигле претеће поруке о постављеним бомбама на различитим локацијама у Србији, саопштило је вечерас министарство унутрашњих послова (МУП).
Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу, брзим и ефикасним радом, расветлили су разбојничку крађу почињену пре два дана и ухапсили Т. А. (1988) и М. Ш. (2000) из овог града због постојања основа сумње да су извршили ово кривично дело.
На иницијативу Градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, одмах по формирању нове извршне власти, оформљен је Локални тим за борбу трговине људима. Ово тело састављено је од представника свих надлежних институција: полиције, тужилаштва, суда, социјалних установа а град све координира и то се показало изузетно успешним у пракси.
Због како кажу, због бројних техничких проблема, кашњења у испоруци и сервисирању благовремено наручених и плаћених фискалних каса, због нелојалног и некажњеног понашања једног броја дистрибутера, али и због правне несигурности и могућих репресивних санкција према привредницима,
Више нема ограничења у извозу брашна. Данас ступа на снагу одлука Владе која предвиђа да се брашно слободно и неограничено извози из Србије. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже за РТС да свега има у рафовима и да у Србији нема бојазни као у неким другим земљама, где постоје проблеми са брашном, млеком и сунцокретовим уљем.
Изузетно топло време за ово доба године и јако дуг период без кишних падавина, највероватније ће преполовити овогодишпњи род пшенице и других житарица у Топличком округу, оцењују у Пољопривредни стручњаци у Прокупљу.
Хол Градске куће моћи ће сваке суботе да обилазе и разгледају грађани и туристи почев од 14. маја ове године у периоду од 10.00 до 15.00 сати. Заинтересовани посетиоци за разгледање хола потребно је да се претходно, од понедељка до петка, пријаве Туристичкој организацији Ниша.
Данас су у Нишу у Основној школи „Душан Радовић“ отворене Спортске игаре младих Србије.
Из Нишког културног центра позивају на нишку премијеру документарне позоришне представе "Сан о Милени". Представа ће бити одржана у Великој сали Нишког културног центра у понедељак 23. маја 2022. Године, са почетком у 20 сати. Улазнице по цени од 500 динара су у продаји у Књижари Индиго у Обреновићевој улици у Нишу.
према нјановијим подацима у Србији су за последња 24 сата регистрована 334 случаја коронавируса, од тестирана 7.863 узорка.
Током прошлог викенда одржан је први ,,Наисус Денс Фест,, у организацији Плесног клуба Бум 018. На овом такмичењу је наступило око 800 плесних тачака из 20 плесних клубова.
Oд 11.30 часова одржаће се „МАТУРАНТСКИ ПЛЕС 2022“ на Тргу Краља Милана. Матурантски плес је традиционална манифестација која окупља велики број младих и Град Ниш је овогодишњи покровитељ.
У среду је у Концертно-изложбеном простору Факултета уметности у Нишу, одржан промотивни концерт дискографског издања Инспирисани флаутом, на коме су наступили флаутисткиња Анђела Братић и пијаниста Драган Јовановић.
Иако је ситуација са корона вирусом утицала да цена квадрата станова у свим деловима Србије „скочи“, са друге стране имамо све већи број људи који се распитују за подизање стамбених кредита.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима