Јужна Србија Инфо
cirilica | latinica
Оглас је истекао или не постоји

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

Нови мобилијар, за безбедну игру деце на Тргу краља АлександраСвекра ногом у међуножје, на мужа чим је стигла...Тело несталог Нишлије пронађено у кањону реке РашкаЧизма "Тигар ватрогасац" тражена на највећем светском Сајму безбедности у ДизелдорфуПоповић: Центар испунио сврху постојањаРадост игре и знања у новом "Сензорном парку" у Специјалној школи "Бубањ"У бази "Југ" почела вежба „Стена 02“


У Нишу и Србији данас јутро свеже, током дана делимићно сунчано и топло без падавина, до 21 степен.
Цариници су у сарадњи са граничном полицијом, 20. октобра 2017. године, на прелазу Градина, у року од 45 минута код тројице путника пронашли и запленили мање количине марихуане и хашиша скривене у доњем вешу.
Нови циклус пројекта „Мој друг полицајац“ почео је у Вртићу „Цврчак“ под покровитељством Градске општине Медијана, а у сарадњи са Полицијском управом у Нишу и Предшколском установом „Пчелица“. Пројекат има за циљ повећање безбедности деце предшколског узраста и упознавање са радом припадника полиције.
Седница Скупштине града Ниша на којој би требало да се расправља о избору директора јавних предузећа још увек није заказана, док се у градскикм кулоарима препричавају приче, који ће од кандидата бити предложен и изабран.
Компанија Тигар А.Д. представила је палету својих производа на највећем и најважнијем светском сајму А+А који је одржан у Немачкој у Дизелдорфу. Посебно интересовање на сајму је изазвала нова двобојна ватрогасна чизма "Tigar Firefighter" (Тигар ватрогасац).
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу.
На шестој гастрономско-туристичкој манифестацији ''Вурдијада'' која је одржана данас у Бабушници на више од 160 штандова, први пут је преко 50 штандова са локалним специјалитетом вурдом, која се прави од цеђеног млека а на осталим су јела традиционалне кухиње Манифестације је окупила велики број посетилаца из Србије али и из Бугарске, Македоније, Турске, Словеније…
Фудбалери Радничког освојили су бод на тешком гостовању у Новом Саду, пошто су одиграли 1:1 са Војводином у утакмици 14. кола Суперлиге Србије.
Градоначелник Врања др Слободан Миленковић организовао је пријем за глумца Ивана Бекјарева, којем су присуствовали Зорица Јовић, градска већница и Ненад Јовић, директор позоришта ,,Бора Станковић".
Данас у периоду од 10.00 до 15.00 часова, у просторијама Цркве св. Петра и Павла у Јелашници биће организована акција добровољног давање крви у организацији Завода за трансфузију крви Ниш и Црвеног крста Нишка Бања.
Миљеник српске публике, Масимо Савић започеће своју јесењу мини турнеју у Србији концертом у Нишу, који ће бити одржан у петак, 24.новембра у великој Сали Дома војске, са почетком у 20 сати.
Дани немачког филма "Гете фест", одржаће се од 23. до 28.10.2017. године у Нишком културном центру и биоскопу Синеплекс.
Потпуно неуобичајено за данашње време, али ЈКП „Тржница“, предузеће које управаља нишким пијацама, од 2013. године послује без динара позајмице, тачније финансијски консолидовани губиташ без кредита.
Пре извесног времена аутор овог писанија покренуо је револуционарну идеју о промени грба Србије. Уместо она четири С, која на српском грбу казују да само слога Србина спасава, ставимо три слова С и једно Т.