Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Вучић: Избори могу да буду већ 17. децембраУ Нишу свечано затворена манифестације „Дани Српске у Србији“Дан жалости у целој Србији поводом трагичних догађаја на Косову и МетохијиКрстовдан - Подизање Часног крстаЕдин Ђерлек у посети Нишу, превазилажење разлика између руралне и урбане срединеДелегација нишког Факултета спорта на Европском првенству кошарке у колицима у СарајевуСветски дан срца у Институту "Нишка Бања"


Влада Републике Србије прогласила је 27. септембар 2023. године за Дан жалости поводом трагичних догађаја на Косову и Метохији.
Цариници су 18. септембра 2023. године на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спречили покушај двојице путника да међу личним пртљагом прокријумчаре седам вредних православних икона
Манифестација „Дани Српске у Србији“ свечано је затворена јуче у Нишу беседом министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златана Клокића на свечаности у Народном позоришту.
Спремни смо за изборе већ од 17. децембра, могу да буду тада, биће парламентарни, покрајински, београдски, поручио је Вучић, пручио је гостојући на РТС-у.
Владa Републике Србије објавилa је тендер за изградњу научно-технолошких паркова у Крушевцу, Нишу и Чачку. Овом иницијативом значајно се унапређује национална инфраструктура у области иновација, потенцирајући важност технолошког и иновативног домена у Србији.
Републички завод за статистику упутио је јавни позив свим заинтересованим кандидатима да се пријаве за посао пописивача за потребе спровођења Пописа пољопривреде 2023. који се спроводи у периоду од 1. октобра до 15. децембра 2023. године.
"Наши кувари, Нишлије, људи који воле гастрономију и који нас сваке године обрадују Гастро фестивалом у Нишу, из далеке Румуније доносе награду", написала је на свом званичном Фесбук профилу, градоначелница Ниша Драгана Сотировски.
Делегација Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу је на позив Савеза кошарке у колицима Босне и Херцеговине (СКК БиХ) боравила у Сарајеву на Европском првенству Ц дивизије. Чланови делегације, проф. др Марко Александровић и др Миљан Хаџовић, имали су прилику да обнове старе и успоставе нове контакте.
Концерт уметничке музике за дуо виолина-виолончело. Извођачи: Дуо Перфето – Весна Јансенс, виолина, Душан Стојановић, виолончело. Уторак, 26. септембар 2023. године, Мала сала Нишког културног центра у 20 сати.
У сусрет Светском дану срца, који се обележава од 2000. године, Институт „Нишка Бања” организоваће бројне активности:
Мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и МТС Дворана покренули су пројекат „Еуро Фест фор Кидс“ који је подржан од стране Europa Cinemas у оквиру програма “сарађивати на иновацијама”.
ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ „ПРАВО И ЕКОЛОГИЈА“ одржаће се у Нишу 22. и 23.септембра 2023. под мотом „Правом до истине, правде и спасења“. Организатори овог скупа су АДВОКАТСКА КАНЦЕЛАРИЈА „АЛЕКСИЋˮ, ФАКУЛТЕТ ЗА ПРАВО БЕЗБЕДНОСТ И МЕНАЏМЕНТ „КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ“ И ЕВРОАЗИЈСКИ БЕЗБЕДНОСНИ ФОРУМ.
Поводом навода у јавности о боравку градоначелнице Ниша Драгане Сотировски у Бриселу и седишту Курске облати у Русији у „исто време“, а у циљу истинитог информисања јавности, редакција Јужне Србије Инфо је контактира градоначелницу да појасни информације које су претходних дана пласирали поједини опозициони медији.
Поред већ познатих "кадровских" проблема у Удружењу филмских глумаца, које се одражава на Фестивал "Филмски сусрети" у Нишу, који део познатих глумачких имена ове године бојкотује, па због тога нема ни поклона нишкој публици, постоји још једна врло битна ствар, а то је однос организатора према новинараима током фестивала.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима