Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

Сотировски на обележавању Савиндана у Угоститељско-туристичкој, Економској и Трговинској школиСкоро пола милиона динара прикупљено за НУРДОР" на Светосавском балу у НишуСјајном приредбом ученици и професори Гимназије "9. мај" достојно обележили Савиндан (ФОТО)Погинула жена на ауто-путу код Алексиначких рудникаСветосавска академија - Свети Сава као ктитор наше цркве"Празник мимоза" у Нишу (ВИДЕО)Демократе "проветравају" градску власт: У Нишу одржан протест „Проветримо Ниш, дишимо слободно“


Градске власти предложиле су краткорочне и дугорочене мере за смањење аерозагађења у граду. Jедна од њих је и бесплатан паркинг за електрична и хибридна возила?!
Кесице различитих наркотика цариници откривају готово свакодневно, мада их кријумчари сакривају на потпуно невероватним и неочекиваним местима – у музичке инструменте, кантице са туршијом, кајмаком и ајваром, кесице алеве паприке и кроасана, па све до ђонова и уложака на обући и доњег веша.
У Градској општини Медијана свечано су уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка. Стипендије је ове године добило десеторо студената и 13 –оро ученика који су испунили услове предвиђене конкурсом.
У организацији ГрО Демократске странке у Нишу, синоћ је испред зграде Скупштине града Ниша, одржан протест “Проветримо Ниш, дишимо слободно, због како кажу аларманте ситуације загађености ваздуха и недостатка рекације градске власти.
Коридори Србије потписали су уговор о изградњи петље "Сопот", са извођачем радова, компанијом "Интеграл Инжењеринг". Вредност радова је око 2,18 милиона евра, а рок за завршетак радова је годину дана, наводи се у саопштењу Коридора.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 26. јануар 2020. године. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца.
"Херцег фест“ потписали су у Нишу протокол о сарадњи, којим ће две установе, које су и до сада сарађивале у организацији филмских фестивала, проширити своју сарадњу.
Од 13. до 16. фебруара Ниш ће бити домаћин 55. финалног турнира Купа Радивој Кораћ. Уговор о организацији овог великог спортског догађаја данас су потписали председник Кошаркашког Савеза Србије Предраг Даниловић и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић.
Нишки културни центар и ове године организује Светосавски књижевни антикваријат – размену књига.
Кисели купус се одавно користи и као намирница и као природан лек, а због својих особина и данас га проналазимо у свим кухињама света. На нашем подручју кисели купус је неизоставан састојак за припремање зимских јела, а како садржи велику количину витамина Ц идеалан је у борби против вируса и инфекција карактеристичних за ово доба године.
После успешног концерта у Београду, кантауторка многобројних хитова, Ана Станић, са својом „Поп симфонијом“ отпочиње турнеју и по другим градовима
Због хитне и неодложне санације квара на магистралном делу топловода, на грејном подручју топлане „Југ”, од 11.00 часова биће прекинута испорука топлотне енергије корисницима на адресама, Доситеја Обрадовића, Катићева, Краљевића Марка 5 и 8, Хиландарска 6а и Југ Богданова 35а.
Чланица Главног одбора СНС и начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски каже да је за годину и по дана проведених на челу Округа, кроз званичне пријеме, разговарала са око 1.000 људи, не рачунајући оне који свакодневно долазе за помоћ, информације или препоруку.
Ових дана је у алексиначком водоводу примећена концентрација дихидроген моноксида, већа од уобичајене. Надлежни поручују да је вода исправна за пиће