Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Блицкриг на Бановом брду

rssBookmark and Share

Ниш 08.05.2016. Јужна Србија Инфо

Раднички је наставио традицију и поново победио Чукарички на његовом терену. Након раног вођства Радничког и настојања “брђана” да некако поравнају резултат, уследио је прави блицкриг Реала са Нишаве. За само 4 минута, три гола и свака неизвесност око победника овог сусрета је била решена.

Фото: А. Димитријевић, РАС Србија
Фото: А. Димитријевић, РАС Србија

Обећања стратега Радничког, Милана Раставца, да ће се његов тим борити за излазак на европску сцену докле год шансе за то постоје, на најбољи начин је испуњено. Коначан резултат после истека 90 минута игре гласио је 1:5 (0:4).

Већ у 4. минуту, након прекида који је извео Ђуричковић, најсналажљивији у шеснаестерцу домаћих је био Лакић-Пешић који уклизао на убачену лопту убацио је у мрежу иза леђа Стевановића. Лопта се на свом путу ка мрежи одбила од стативе, а Раднички је водио са 1:0.

Опседали су након вођства домаћи фудбалери гол Радничког, али без неког већег успеха. Одбрана Радничког је на све изазове одговорила на одговарајући начин па се резултат није мењао.

А онда фуриозних 4 минута играча Радничког. Слободан ударац за госте је у 34. минуту извео Саша Марјановић. Упутио је лопту ка голу Чукаричког са преко 30 метара, која је прелетела све играче, и завршила поред збуњеног Стевановића иза његових леђа. Било је то 2:0 за суперлигаша са Чаира.

А онда за само два минута два гола. У 35. минуту Марко Мркић је преварио све своје чуваре и попут брзог воза се сјурио у казнени простор домаћих, након неуспеле офсајд замке, и ситуацију “1 на 1″ са голманом домаћих решио на најбољи могући начин, постизањем гола. Било је то великих 3:0 за Раднички.

За све оне који нису испратили погодак Мркића у 35. минуту, у 37. минуту млади нападач Нишлија је приредио репризу. На идентичан начин повисио за, тада већ, недостижних 4:0. Само је за разлику од претходног гола, овог пута заобишао и голмана Стевановића.

Био је то и коначан резултат првог полувремена.

За све оне који су можда прижељкивали преокрет на Бановом Брду, на самом почетку другог полувремена, тачније у 47. минуту, да их разувери потрудио се Саша Марјановић. Добар продор по левој страни Дарка Булатовића и још бољу повратна лопту у срце шеснаестерца, рутински је реализовао најбољи стрелац Радничког из Ниша, постигавши свој 11. суперлигашки погодак.

До краја сусрета, у 60. минуту, играч домаћих Саша Јовановић је успео да постигне почасни погодак, па је након одсвираног краја утакмице резултат на семафору гласио 1:5.

Следећу утакмицу Раднички игра на свом Чаиру, а у госте му долази београдски Партизан.

ЧУКАРИЧКИ : РАДНИЧКИ НИШ 1:5 (0:4)
Стадион Чукаричког
ГЛЕДАЛАЦА око 300
СУДИЈА Милорад МАЖИЋ
ЖУТИ КАРТОНИ: Лагатор (Чукарички).
СТРЕЛЦИ: Јовановић у 60′(Чукарички), Лакић-Пешић у 4′, Марјановић 34′и 47′, Мркић 35′ и 37′ (Раднички Ниш).

ЧУКАРИЧКИ: Немања СТЕВАНОВИЋ, Лукас ПИАСЕНТИН, Драгољуб СРНИЋ, Синиша МАНДИЋ (од 46′ Саша ЈОВАНОВИЋ), Обенг РЕГАН (од 46′ Тијаго ГАЛВАО), Филип СТОЈКОВИЋ, Бојан ОСТОЈИЋ, Ненад МИРОСАВЉЕВИЋ, Стефан ЖИВКОВИЋ, Душан ЛАГАТОР, Филип КНЕЖЕВИЋ (од 56′ Немања РАДОЊИЋ).

РАДНИЧКИ НИШ: Александар С. ЈОВАНОВИЋ, Милош ПЕТРОВИЋ, Дарко БУЛАТОВИЋ, Радош БУЛАТОВИЋ (од 78′ Владимир ЂОРЂЕВИЋ), Немања ЛАКИЋ-ПЕШИЋ, Марко ТОМИЋ (од 76′ Петар КРСТИЋ), Саша МАРЈАНОВИЋ, Петар ЂУРИЧКОВИЋ, Андреја АПОСТОЛОВИЋ, Марко МРКИЋ (од 88′ Лазар МИТРОВИЋ), Александар М. ЈОВАНОВИЋ.


#   Ниш   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Саша Јовановић   Владимир Ђорђевић   Петар Ђуричковић   Марко Томић   Немања Лакић-Пешић   Чукарички ФК   Саша Марјановић   Андреја Апостоловић   Стефан Живковић   Марко Мркић
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима