Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Избеглице у Прокупљу могу да откупе станове у којима живе

rssBookmark and Share

Прокупље 14.11.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

У Прокупљу ће избеглице моћи да откупе станове у којима живе већ годинама. Интересовање је велико, почела је предаја документације али је цена од 15.000 динара за квадрат - како кажу у надлежним службама - за многе превисока, извештава РТС.

Фото: Драган Живић РТС
Фото: Драган Живић РТС

Седам кућа са по четири стана саграђено је 2004. године од државних и донаторских пара и дато на коришћење најугроженијима.

Сада корисници имају прилику да станове и откупе, али им је најављена цена, иако дупло нижа од тржишне, превисока. Кажу да су део грађевинских радова обавили сами и да цена треба да буде још нижа.

Миле Бијелић из Вргинмоста каже да је 4.000 евра превише за стан од 30 квадрата. Сви су уложили жалбу.

У Комесаријату за избеглице кажу да је Закон јасан: за учествовање у изградњи преполовљена тржишна цена снижава се за још четрдесет одсто.

Све чињенице ће, каже Миљана Петровић, из Повереништва за избегле и расељене у Прокупљу, бити сагледане, али је најважније што пре комплетирати документацију:

"Прикупљање документације је у завршној фази, двадесеторо избеглих је донело документацију. Ми позивамо и преостале, њих је осморо, да што пре донесу документа да би уговори могли да се потпишу до краја године."

У прокупачкој општини има око 200 избеглих из Хрватске и Босне, а само трећина има трајно решено стамбено питање.


#   Прокупље   избеглице   станови   откуп   интерно расељена лица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима