Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška umetnička škola i "Bauhaus" u "Noći muzeja"

rssBookmark and Share

Niš 15.05.2019. Južna Srbija Info

Jedinstven kulturni spektakl „Noć muzeja“ održaće se 18. 5. 2019. godine više od 50 mesta u Srbiji. Osnovna tema i okosnica ovogodišnje „Noći muzeja“ biće sloboda u najširem smislu – od umetničkog izražavanja do slobode misli i kretanja.

Niška umetnička škola i "Bauhaus" u "Noći muzeja"

Umetnička škola iz Niša je u okviru slobode izabrala revolucionarni umetnički pokret Bauhaus kao temu svog predstavljanja. Bauhaus je oduvek bio sinonim za slobodu umetničkog izražavanja, avangardni duh i energiju, borbu protiv uskraćivanja slobode. Ove godine navršava se tačno 100 godina od osnivanja Bauhausa, pa je i to, pored ostalog, motivisalo profesore i učenike škole da u tom duhu osmisle niz aktivnosti za „Noć muzeja“.  

Sva četiri odseka u školi pripremila su raznovrstan program inspirisan motivima Bauhausa. Program će trajati četiri sata, od 18.00 do 22.00.

Odsek dizajna grafike predstaviće se kreativnim radionicama  Oslikavanje lica i Foto panel, u kojima će i posetioci moći aktivno da učestvuju. 

Priliku da kroz igru sklapaju i stvaraju modele nameštaja u Bauhaus stilu imaće svi oni koji obiđu radionicu osmišljenu na odseku za dizajn enterijera.

Slikarski odsek organizovaće izložbu učeničkih radova, a svojevrsnu premijeru u „Noći muzeja“ imaće kratki animirani film „Zagađenje“, nagrađen na konkursu za kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola „Evropski dnevnik“ u kategoriji multimedijalnih radova.

Tekstilni odsek predstaviće haljine inspirisane Bauhaus modom i dizajnom.

Ali, tu nije kraj kreativnim idejama. Umetnička škola će u okviru „Noći muzeja“ organizovati i maskenbal u duhu Bauhausa za učenike i profesore, a svi treba da budu obučeni u belo, crno, plavo, žuto ili crveno. 

Hor škole će izvođenjem popularnih pesama pratiti celokupni program, a članovi hora nosiće kravate oslikane motivima Bauhausa. 

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Noć muzeja   Umetnička škola   Srednja umetnička škola   Umetnička škola Niš
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima