Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

...

Aleksinački igrano-dokumentarni filma "Voda - Poslednji dani pukovnika Rajevskog" dobitnik Saveza novinara Rusije (VIDEO)Vavedenje Presvete Bogorodice, jedan od pet velikih Bogorodičinih praznika3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetomZavršeni svi radovi na gasnoj interkonekciji Srbija-Bugarska, omogućeno snabdevanje gasom iz AzerbejdžanaVremenska prognoza, Oblačno i osetno hladnijeUručeni ugovori dobrovoljnim vatrogasnim društvima u NišuDomaćinstvo Perice Ilića iz Čamurlije uz pomoć subvencija Grada kupilo je traktor


Vavedenje je jedan od pet velikih Bogorodičinih praznika. Označava ulazak (uvođenje) Presvete Bogorodice u hram. Praznuje se 21. novembra po starom, odnosno 4. decembra po novom kalendaru.
Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili preko 550.000 norveških kruna i 750 evra skrivenih u unutrašnjosti jednog autobuskog sedišta i odeći putnika koji je sedeo na njemu.
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je međunarodno obeležavanje koje Ujedinjene nacije promovišu od 1992. godine. Obeležava se širom planete sa različitim stepenom uspeha, ali zajedničkim ciljem, a on je promovisanje razumevanja pitanja invalidnosti i mobilizaciju podrške dostojanstvu, pravima i blagostanju osoba sa invaliditetom.
Na juče održanoj 34. sednici Skupštine grada Niša odbornici su odlučivali o planskim dokumentima, strategiji socijalne zaštite i poslovanju javnih i javno-komunalnih preduzeća.
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je danas, obilazeći gasnu interkonekciju Srbija-Bugarska, da su završeni svi radovi na ovom strateški značajnom projektu za Republiku Srbiju čime će se omogućiti sigurnije i stabilnije snabdevanje gasom iz različitih izvora, posebno iz Azerbejdžana.
Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. koji se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine.
Ako ste ljubitelji egzotičnih putovanja na daleke i uzbudljive destinacije onda je ova južnoazijska zemlja idealna lokcija za vas. Ova ostrvska država nalazi se u Indijskom okeanu i predstavlja jedan naziv za 1126 manjih i većih ostrva od kojih je samo oko 200 naseljeno. 
Žiri Sekcije sportskih novinara Niša večeras je odlučio da nagradu „Sportska ličnost godine Niša“ za 2023. godinu dodeli Miodragu Perunoviću, selektoru muške šahovske reprezentacije Srbije koja je na nedavnom Evropskom prvenstvu u Budvi osvojila zlatnu medalju, a nagradu „Sportski Gran pri Niša“ Stefanu Joviću, koji je sa košarkaškom reprezentacijom Srbije osvojio…
Igrano-dokumentarni film "Voda - Poslednji dani pukovnika Rajevskog" producenta Miloša Paovića iz Aleksinca dobitnik specijalne nagrade Saveza novinara Rusije na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Linija fronta“, a u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma.
Ulazak u pedesete godine života za mnoge muškarce označava početak novog, zrelijeg poglavlja. Ovo doba donosi sa sobom mnoge promene, kako u fizičkom, tako i u emocionalnom smislu. Zdravlje postaje prioritet, a prevencija i održavanje dobrog zdravstvenog stanja ključni su za kvalitetan i ispunjen život. U ovom periodu, muškarci se suočavaju sa različitim zdravstvenim…
Na Trgu kralja Milana 31. decmbra, Nišlije će uveseliti Viki Miljković i Boban Zdravković. Veče pre samog dočeka Nove godine nasupiće poznati sastav "Riblja čorba".
Nagrada "11. JANUAR" je najviše priznanje Grada Niša koje se dodeljuje za izuzetna dostignuća koja afirmišu Grad u privrednim, društvenim i drugim oblastima.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini mediji.
Drvna industrija u Srbiji predstavlja vitalni sektor koji kontinuirano raste i razvija se, prilagođavajući se globalnim trendovima i tržišnim zahtevima. Od proizvodnje laminata do izrade luksuznog nameštaja, ova industrija pokazuje svoju sposobnost za pružanje proizvode visokog kvaliteta koji odgovaraju kako domaćem, tako i međunarodnom tržištu.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima