Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Vulin: Prvi put posle 50 godina pokrenuta velika rekonstrukcija Vojne bolnice u NišuZlatna i srebrna medalja za pirotski kačkavalj Mlekarske školeTradicionalni turnir u basketu "3x3" u NišuOtvoren još jedan vrtić u NišuOgromna šteta: Zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija u delu kuršumlijske opštineSledi bratimljene i konkretna saradnja, nakon uspešne posete Nišavskog okruga, regiji VolviŠto južnije to razigranije: Tango festival u Nišu


Šef operacije u delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji Nikolas Bizel, zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić sa saradnicima, predstavnici Komesarijata za izbeglice, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i invalidska pitanja, Međunarodne organizacije za migrante u RS i Ministarstva prosvete obišli su juče Prihvatni centar za migrante u Vranju.
Carinici su u saradnji sa policijom 24. maja 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje skoro 3.000 paklica cigareta koje je vozač krio u specijalno izrađenom bunkeru u podu automobila.
Tito, partija, omladina, akcija, štafete i sletovi bili su obeležja jednog od najvećih praznika stare Jugoslavije. Stariji - prisetite se, a mlađi - saznajte kako smo nekada slavili ovaj dan i otkud štafeta…
Demokratska stranka u Nišu obeležila je stranačku slavu Đurdjevdan, a predsednik Gradskog odbora DS, Miodrag Stanković ocenio je na proslavi, da od 1990 godine i obnavljanja rada DS-a ne postoji ništa dobro što je učinjeno u Srbiji, a da to nisu vodile demokrate.
Učenička kompanija koju vode đaci Ekonomske škole u Nišu od nove godine Nemcima je prodala dva šlepera organski sertifikovanog čaja.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 26. maj 2018. godine.
Niška javnost je navikla da u protekle četiri godine, posebno u prošle godine iz Turističke organizacije Niš, stižu samo lepe vesti kad se radi o turističkom prometu, posetiocima, o broju noćenja, boravku turista generalno.
Gradski šahovski savez Niša, u saradnji sa hotelom „Zeleni Vir“, organizuje Međunarodni šahovski festival „OPEN NIŠ 2018“ 26. 6. - 4. 7. 2018. Hotel „Zeleni Vir“
Niška crkvena pevačka družina ''Branko'' je po drugi put u svom dugom trajanju od više od 130 godina, u nedelju 20. maja posetila Sofiju i Mitropoliju sofijsku i održala posećen koncert u najužem centru ovog grada, u hramu Svete Nedelje.
Nakon otvaranja nova operacione sale u Odeljenju za hirurške bolesti Vojne bolnice u Nišu, ministar odbrane Akesandar Vulin izjavio je čak posle 50 godina pokrenuta velika rekosntrukacija te zdravstvene ustanove i da je potpuna obnova i opremanje za sada samo dve operacine sale, samo početak.
U Tvrđavi će od 29.05.do 31.05, kao uvertira za obeležavanje slave Grada Niša Sveti Car Konstantin i carica Jelena, biti održan prvi evergrin festival. Prog dana festivala, sa početkom u 13.00 časova u Paviljonu, biće održana tribina na temu „Stvaranje mladih autora“ koju će voditi direktor PGP-a Vladimir Graić.
Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ uredilo je kapelu na Svetoilijskom groblju. Zamenjena je stolarija, pločice i svi unutrašnji elementi u kapeli.
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Ženama u Nišu nekada je bio cilj da se ostvare u ulozi majke, ili dobre sestre, tetke, iako nisu imale pravo glasa, "držale" su porodicu na okupu i brinule o deci i svojim bližnjima.