Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Ispalio više hitaca iz pištolja u ženu (63) i muškarca (69)Muškarac i žena stradali u saobraćajnoj nezgodi kod MalošištaDelovi staza na Novom groblju neuredniKomapnija „Džonson elektrik“ zapošljava 2.200 radnika i do sada je investirala više od prvobitno ugovorenogDelta soj napada nevakcinisane mlade ljude, više od 200 pacijenata na respiratorimaKao i u školama, nastava na fakultetima počinje izvođenjem državne himneUz veliko interesovanje medija otvorena izložba radova dece sa autizmom "CRTEŽOM TI PRIČAM 2"


Umereno do potpuno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, uveče i u toku noći u skretanju na jugoistočni i u košavskom području u pojačanju
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, prilikom redovne kontrole, tokom vikenda, iz saobraćaja su isključili 35 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
Građanima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za nabavku uređaja za grejanje na pelet, gas i priključenje na toplovod, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je prošle nedelje ugovore u Gradskoj kući.
Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, posetio je oštećene porodice i podneo odborničku inicijativu kojom traži da se hitno reši problem porodica koje su ostale bez krova nad glavom, zbog požara koji se desio.
Svaki stanovnik Srbije godišnje popije četiri i po kilograma kafe, te je naša zemlja u evropskom vrhu ljubitelja ovog napitka. Trenutno pijemo kafu koja je na zalihama. Sa novom nabavkom očekuje se da u prodavnice stignu i nove cene, jer je ovogodišnji rod u Brazilu desetkovan zbog mraza. Cena na berzi skočila je za 100 odsto.
Cena mleka je u krizi, moramo učiniti iskorak i zato je Vlada Srbije donela odluku o povećanju premije sa sedam na deset dinara za svaki litar mleka, što je povećanje od 40 odsto, rekao je za RTS ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Tvrdi da uvoza mesa mesecima uopšte nema.
Predstavnici lokalnih samouprava iz okruženja saglasili su se da Niš treba da bude središte i stožer buduće turističke regije ovog dela Srbije od čijeg osnivanja i delovanja će imati koristi svako mesto.
Fudbalski klub Radnički je na poziciju šefa stručnog štaba imenovao Radoslava Bataka, dok je novi sportski direktor Aleksandar Jovanović.
U nedelju, 19.septembra, u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, niški pijanista Andrej Cincarević je održao klavirski resital.
Svetski dan srca je ustanovljen 2000. godine, sa ciljem da informiše ljude širom sveta, da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok smrti. Institut "Niška Banja" pridružuje se obeležavanju Svetskog dana srca savetima lekara te zdravstvene ustanove.
Proslava velikog jubileja kultne niške, srpske i jugoslovnske rok grupe "Kerber", koje je trebala da bude obeležena koncertom 23. septembra na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi je otkazana jer je jedan od članova grupe pozitivan na virus korona.
Prema saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a s obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Republici Srbiji, svim visokoškolskim ustanovama, na predlog SKONUS-a, preporučeno je da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije „Bože pravde”.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović. Tim povodm, razgovrali smo sa Anđelom, osvrnuli se na početke, vaspitanje, ljubav..
U proteklih desetak dana Gradski odbor SP Dveri u Nišu skoro svakodnevno, ponekad i više puta dnevno, čak i tokom noći šalje saopštenja na elektronske adrese medijskih redakcija u Nišu. Pojedini urednici pitaju, da li smo dobili još jednu konkurentsku novinarsku kuću, jer nema događaja u gradu koji nije prošao kroz kritiku niških Dveri?Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima