Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Automobilom udarila dvoje starijih pešaka - žena i muškarac zadobili teške povredeKomunalna milicija rasturila još jednu žurku od 200 ljudi u NišuU Vranju vakcinacija dvesta novinara iz Severne Makedonije"Svim herojima večno zahvalan Grad Niš“ - Otkrivena spomen ploča u znak sećanja na heroje sa KošaraNema povređenih u požaru - stanari koji su ostali bez krova nad glavom, noćas smešteni u Sigurnoj kućiTeška nesreća u Nišu - radnik stradao od sajle za zatezanje stubovaNove sadnice na Moravi kod Trupala - zasađeno 100 stabala hrasta lužnjaka


Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 06.00 do 22.00, navedeno je u Naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koja je juče objavljena u Službenom glasniku.
Milena Stojanović, advokat branilac po službenoj dužnosti Ninoslava Jovanovića (48) iz Malče koji je 5. januara osuđen na doživotnu robiju zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje M.K. iz Suvog Dola, izjavila je danas da će podneti žalbu na prvostepenu presudu.
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović najavila je subvencije države za povećanje energetske efikasnosti zamenom vrata i prozora, kao i za rešavanje pitanja individualnih ložišta.
Opozicioni odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković podneo je inicijativu povodom, kako kažu u toj političkoj oraganizaciji, smanjenih subvencija poljoprivrednicima.
Na sastanku načelnika Topličkog okruga Zlatana Miljkovića i predstavnika Grada Prokuplja, zamenika gradonačelnika i većnika Dejana Tonića i predsednika Skupštine Grada Dejana Lazića sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije Jug razgovaralo se o iznalaženju načina kako dijaspori koja je zainteresovana za ulaganje u Toplicu predstaviti i definisati potencijale našeg kraja.
U proteklom periodu Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva raspisalo je više pravilnika o dodeli podsticajnih sredstava.
Grči ministar turizma koji se nalazi u poseti Srbiji Haris Teoharis potvrdio je da će građani Srbije moći od 14. maja da putuju u Grčku ukoliko poseduju potvrdu o vakcinaciji, pi-si-ar ili brzi antigenski test.
U nedelju 4. aprila 2021. godine Planinarsko skijaški klub „Toplica“ iz Prokuplja organizuje 216. planinarsku akciju, uspon ka Ivan kuli kod Kuršumlije na visini od 1.076 metara nadmorske visine.
S obzirom na to da su, usled aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom Kovid 19, ustanovljene nove mere Vlade Republike Srbije, neophodno je da i ovogodišnju Smotru recitatora prilagodimo novonastalim uslovima.
U Srbiji je, prema poslednjim podacima, u poslednja 24 sata bitku sa kovidom izgubilo 38 pacijenata.
Ove godine drugačije, umesto tradicionalnim godišnjim koncertom, niški Ansambl narodnih igara i pesama "Mozaik " obeležio je juče šesti rođendan - šest godina postojanja i rada, druženjem sa novinarima lokalnih medijskih kuća.
Gradska opština Medijana izdvojiće za porodice čije su kuće stradale u požaru u Ulici Aleksandra Medvedeva pomoć u ukupnom iznosu od 200 hiljada dinara. Ovo je odlučeno na sednici Veća ove opštine, uz poziv građanima koji su ostali bez domova da nosioci domaćinstava već u ponedeljak dođu u opštinu i podnesu zahteve za pomoć, kako bi im što pre bila isplaćena.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Polaganje vožnje u današnje vreme zahteva dosta odricanja. Naime, uvođenjem novog Zakona o saobraćaju u 2017. godini, režim obuke i polaganja se znatno promenio. Sada obuka traje duže, pa kandidati moraju da izdvoje dovoljno slobodnog vremena. Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima