Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politika


12345678>>>Ukupno: 2137  |  Prikazano: 1 - 10

Odbornik Stanković pozvao građane da u ponedeljak upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću

Južna Srbija Info 15.01.2023.
Sveće za Olivera Ivanovića

Odbornik SG Niša Miodrag Stanković, je pozvao građane da u ponedeljak 16. januara upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću:

opširnije

Komentara: 0

Vučić na konfernciji za medije: Strancima poručujem, u cirkusu nema pripitomljenih vukova, a ni Vučića

RTS, Južna Srbija Info 04.01.2023.
U cirkusu nema pripitomljenih vukova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju na godišnjoj konferenciji. Veliko hvala građanima na razumevanju svega što se zbivalo u prethodnoj godini, poručio je Vučić i istakao da smo sačuvali finansijsku stabilnost, kao i da je postignut ogroman uspeh po pitanju smanjenja stope javnog duga, izveštava RTS.

opširnije

Komentara: 0

Poslednja sednica SG Niša: Infrastrukturni projekti prioritet i u 2023. godini

Južna Srbija Info 28.12.2022.
Infrastrukturni projekti prioritet i u 2023.

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada Niša, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da će infrastrukturni projekti biti prioritet i u 2023. godini, kao i da će biti nastavljeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji ulica, vodovodne i kanalizacione mreže i sportske infrastrukture u gradu.

opširnije

Komentara: 0

Inicijativa: Skupštinski odbornik Stanković traži proglašenje vanrednog stanja zbog zagađenosti vazduha u Nišu...

Južna Srbija Info 27.12.2022.
Odbornik traži vanredno stanje?!

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je odborničku inicijativu kojom traži da Niš bude prvi grad u Srbiji koji će proglasiti vanredno stanje zbog velike zagađenosti vazduha i da se hitno preduzmu mere kojima bi se sprečile posledice po zdravlje naših sugrađana.

opširnije

Komentara: 0

Dveri Niš: Izvrtanje vagona sa amonijakom na pruzi kod Pirota posledica odnosa režima prema jugu Srbije

Južna Srbija Info 27.12.2022.
Odnos prema jugu Srbije

Svi napori režima da minimiziraju tragične posledice curenja otrovnog amonijaka iz prevrnutog vagona cisterne koja je ispala iz šina kod sela Staničenje između Pirota i Niša , ne mogu da sakriju činjenice o neodgovornosti vlasti prema Jugu Srbije i njegovim građanima, piše u delu saopštenja.

opširnije

Komentara: 0

Dveri Niš traže odgovornost i hitno uređenje železničke i drumske saobraćajnice na jugu Srbije

Južna Srbija Info 26.12.2022.
Odgovornost i sanacija pruge

Nakon najnovijeg sinoćnog akcidenta , u kome se čitava cisterna otrovnog amonijaka izlila u Nišavu, narodni poslanik prof. Tamara Milenković Kerković i Gradska organizacija Dveri Niš zahtevaju od ministra građevine, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića najhitnije podatke o odgovornosti za ovu nesreću, drugu za samo za tri godine.

opširnije

Komentara: 0

Kerković: Štrajk REM-a nezakonit i nezamisliv

Južna Srbija Info 20.12.2022.
Štrajk REM-a nezakonit i nezamisliv

Štrajk institucije koja treba da reguliše javni medijski prostor i štiti građane i javni interes je ne samo nezakonita, već i nezamisliva u bilo kojoj civilizovanoj zemlji. REM je u dugogodišnjem štrajku, jer svoj posao ne obavlja već godinama, iako ga plaćaju građani, a po Zakonu o elektronskim medijima članove Saveta REM bira i njihov rad kontroliše Narodna skupština,…

opširnije

Komentara: 0

Dveri Niš: Formalne i sadržinske primedbe na Nacrt GUP-a, šta je rasprava, a šta politički populizam

Južna Srbija Info 17.12.2022.
Rasprava i populizam

Dveri Niš su učestvovale na prvoj Javnoj raspravi o Nacrtu Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Niša. Došli smo da iznesemo suštinske sadržajne i proceduralne primedbe na sam Nacrt, u ime građana Niša koji nisu pitani, a koje donesene odluke izvan očiju javnosti itekako pogađaju, piše u delu saopštenja.

opširnije

Komentara: 0

Stanković: O javnoj raspravi o budžetu saznao sam preko društvenih mreža

Južna Srbija Info 08.12.2022.
Društvene mreže i rsaprava o budžetu

Gradsko veće Grada Niša sprovelo je takozvanu javnu raspravu o Nacrtu odluke o budžetu Grada Niša za 2023. godinu. Stanković kaže da on kao odbornik nikakvo zvanično obaveštenje o javnoj raspravi nije dobio i da je za javnu raspravu saznao danas preko društvenih mreža, kazao je bivši finmkcioner Demokratske stranke, sada odbornik koalicije "Niš moj grad" u SG Niša.

opširnije

Komentara: 0

Dveri Niš kritikuju "last minute" zakazivanje javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada

Južna Srbija Info 07.12.2022.
At the last minute

Srpski pokret Dveri najoštrije protestuje zbog načina zakazivanja javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Niša za 2023. godinu. Način zakazivanja za sutradan od objave Nacrta tipičan je primer diletantizma, arogancije i suštinske nebrige o mišljenju građana Niša o najkrupnijim temama koje se direktno tiču naših života, a budžet je jedna od najznačajnijih, navode u saopštenju.

opširnije

Komentara: 0

12345678>>>Ukupno: 2137  |  Prikazano: 1 - 10


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima