Južna Srbija Info

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 5630  |  Prikazano: 1 - 10

Volonteri sa Medijane i vikendom na svom humanom zadatku

Južna Srbija Info 28.03.2020.
I vikendom na humanom zadatku

Opštinskom pozivnom centru Gradske opštine Medijana u petak se javilo blizu 760 građana, za dostavu namirnica, lekova i pružanje informacija vezanih za socijalne pakete, isporuku penzija, različite vrste pomoći i lekarske savete. Hrana i lekovi stigli su do čak 129 domaćinstava.

opširnije

Komentara: 0

I u teškom danima humanost na delu: Nameštaj za porodicu Miljković

Južna Srbija Info 24.03.2020.
Humanost na delu

I teški danima za celu naciju, aktivnost i humanost Nišavskog upravnog okruga, opštine Gadžin Han uz pomoć humanitarne organizacije “Ako imaš ti donesi", doneli su radost porodici Miljković.

opširnije

Komentara: 0

Dan koji se ne zaboravlja – početak NATO agresije na SRJ

RTS, Južna Srbija Info 24.03.2020.
Dan koji se ne zaboravlja

Na današnji dan 1999. godine počeli su vazdušni napadi NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 3.000 ljudi. Aleksinac, Niš, gradovi i mesta na jugu Srbije posebno su stradali, jer su bili izloženi bombardovanjem kasetnim bombama, što je ostavilo velike posledice na stanovnike ovih gradova.

opširnije

Komentara: 0

Učenje na daljinu u OŠ „Miroslav Antić“ iz Niša

Dr Marko Jovanović 21.03.2020.
Učenje na daljinu

Školski život u Srbiji, usled pandemije Korona virusa, nije stao. Samo je na trenutak bio usporen. Zahvaljujući digitalnim tehnologijama i radom nastavnika i učenika on se polako nastavlja nekim normalnim tokom. Sigurno je da je u prvoj nedelji učenja na daljinu bilo dosta problema koji su se u hodi prevazišli. Za većinu predvača i učenika, novi način učenja, bio je izazov.

opširnije

Komentara: 1

U Vranju uručeni ključevi od 39 stanova pripadnicima snaga bezbednosti

Južna Srbija Info 14.03.2020.
Stanovi pripadnicima snaga bezbednosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović uručio je danas u Vranju ključeve za 39 stanova pripadnicima snaga bezbednosti i tom prilikom poručio da je država ovim sistematskim rešavanjem stambenog pitanja započela proces gradnje budućnosti za ljude u našoj zemlji.

opširnije

Komentara: 0

Vučić: Molim starije građane da ne izlaze iz kuća, oni su najugroženiji, ne isključujem mogućnost vanrednog stanja

RTS, Tanjug, Južna Srbija InfoBez panike 14.03.2020.
Bez panike

Ljudi ne moraju da brinu za osnovne životne namirnice, jer imamo zalihe za godinu dana i to da ništa ne radi, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. Zamolio je starije građane da ne izlaze iz kuća, jer su oni najugroženiji.

opširnije

Komentara: 0

Prokuplje: Novi smer u Tehničkoj školi za potrebe privrede

Južna Srbija Info 12.03.2020.
Novi smer

Štand Tehničke škole “15. maj” iz Prokuplja, na nedavno održanom Sajmu, izazvao je veliko interesovanje učenika završnih razreda topličkih osnovnih škola. Profesori ove Škole, informisali su đake o obrazovnim profilima i zanimanjima koja se stiču nakon školovanja.

opširnije

Komentara: 0

"Ne rugajte se talentima, ni danas ni sutra ni nikada"

Južna Srbija Info 07.03.2020.
Podržite devojke u nauci

Humanitarna organizacija “Nađi Raula” iz Niša uz podršku Ambasade Australije u Beogradu organizovala je tradicionalni 6. Forum mladih naučnika – ne rugaj se talentima.

opširnije

Komentara: 0

Za više dece na jugu Srbije: Četiri opštine Nišavskog okruga dobile sredstva za sufinansiranje mera populacione politike

Južna Srbija Info 03.03.2020.
Aplicirali i dobili

Četiri lokalne samouprave Nišavskog okruga dobile su bespovratna sredstva za unapređenje mera pronatalitetne politike, danas su u Palati "Srbija" sa ministarkom prof. dr Slavicom Đukić Dejanović potpisale ugovore o dodeli sredstava, u prisustvovu načelnicr Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski.

opširnije

Komentara: 1

Počinje nadoknada izgubljenih časova

Belami, Južna Srbija Info 02.03.2020.
Nadoknada izgubljenih časova

Nadoknada izgubljenih časova zbog produžetka zimskog raspusta počinje sutra, 3. marta. Kako će časovi biti nadoknađeni ostavljeno je direktorima škola da oni sami odluče vodeći se time šta je najbolje za njihove učenike.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 5630  |  Prikazano: 1 - 10