Južna Srbija Info

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 5597  |  Prikazano: 1 - 10

Najvrednije što Medijana ima: Nagrade Komisije Sveta Petka

Južna Srbija Info 28.01.2020.
Najvrednije što Medijana ima

U Gradskoj opštini Medijana svečano su uručene studentske stipendije i učeničke nagrade Komisije Sveta Petka. Stipendije je ove godine dobilo desetoro studenata i 13 –oro učenika koji su ispunili uslove predviđene konkursom.

opširnije

Komentara: 0

Skoro pola miliona dinara prikupljeno za NURDOR" na Svetosavskom balu u Nišu

Južna Srbija Info 27.01.2020.
Svetosavski bal

Osmi po redu, dobrotvorni Svetosavski bal, održan je sinoć u niškom hotelu "New City". Na ovogodišnjem balu, prikupljana su sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR.

opširnije

Komentara: 0

Pošumljavanje i novi šumski putevi na teritoriji Prokuplja

Južna Srbija Info 26.01.2020.
Pošumljavanje

U šumama kojima gazduje Šumsko gazdinstvo “Toplica”, a koje se prostiru na teritoriji Topličkog okruga i Merošine na površini od 68.512 hektara, i ove godine planirane su aktivnosti na pošumljavanju goleti i izgradnji šumskih puteva.

opširnije

Komentara: 0

Razvoj i povezivanje naučno-tehnoloških parkova u Srbiji

Južna Srbija Info 24.01.2020.
Razvoj naučno-tehnoloških parkova

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su Sporazum o realizaciji projekta Tehnopark Srbija 2 koji sprovodi NTP Beograd a sufinansiraju Vlada Švajcarske konfederacije i Grad Niš kroz subvencionisanje rada doo NTP Niš.

opširnije

Komentara: 0

"Istorija Niša" na RTS-u, od praistorije do... (VIDEO)

Južna Srbija Info 23.01.2020.
Istorija Niša na RTS-u

Prva serijal nove dokumentarno-igrane serije "Istorija Niša" rađena u niškoj produkciji sa naratorima Tanasijem Uzunovićem i Svetozarom Cvetkovićem, promovisana je juče u niškom Narodnom pozorištom prikazivanjem četvrte epizode. Prvu sezonu čini 5 epizoda od praistorije do srpskih ustanaka.

opširnije

Komentara: 0

Ambasador SAD prvi put u Vranju

Južna Srbija Info 22.01.2020.
Godfri u Vranju

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, razgovarao je u utorak sa ambasadorom SAD u Srbiji Nj.E. Entonijem Godfrijem, koji je prvi put boravio u zvaničnoj poseti Vranju.

opširnije

Komentara: 0

Povratnici oživljavaju staroplaninska sela

Južna Srbija Info 20.01.2020.
Staroplaninska sela

Selo Jelovica na Staroj planini, potencijalna je turistička destinacija za sve koji traže beg od urbanog načina života. Međutim, i ovo selo deli sudbinu ostalih staroplaninskih sela. Malo je ljudi koji su ostali da žive, put do sela je loš, nema prodavnice. Uprkos tome, neki se vraćaju.

opširnije

Komentara: 0

Berbernica s dušom u centru Leskovca

RTS, Južna Srbija Info 18.01.2020.
Berbernica s dušom

Duh starog Leskovca čuva i berbernica koja bez prekida radi od 1936. godine. U istom ambijentu, sa istim alatom i manirima, mušterije danas dočekuju sin i unuk Perice Stankovića, jednog od prvih leskovačkih berberina.

opširnije

Komentara: 0

Vulin: Unapređene sposobnosti Kopnene vojske

Južna Srbija Info 16.01.2020.
Sposobnosti Kopnene vojske

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su juče referisanju o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Kopnene vojske za 2019. godinu u niškom Domu vojske.

opširnije

Komentara: 0

Preporuka školama: U zavisnosti od zagađenja vazduha organizovati nastavu - skratiti časove ili otkazati

Južna Srbija Info 16.01.2020.
Skratiti ili otkazati časove

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uputilo je danas preporuku predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da prate informacije o zagađenosti vazduha u okruženju koje objavljuju relevantne ustanove i da rad organizuju na najbolji način i u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 5597  |  Prikazano: 1 - 10