Južna Srbija Info

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 459  |  Prikazano: 1 - 10

Rotari klub poklonio Domu zdravlja u Blacu aparat za biohemijske analize

Južna Srbija Info 18.02.2018
Rotarijanci donirali Dom zdravlja

Rotari klub Prokuplje poklonio je prošle nedelje biohemijski analizator Domu zdravlja u Blacu, a vrednost ovog aparata je 16.000 evra. On će omogućiti biohemisjke analize koje se do sada nisu radile u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a potpisivanju ugovora između Doma zdravlja u Blacu, preduzeća „Promedia“ i Rotari kluba Prokuplje prisustvovao je i guverner Distrikta 2483 Bane Ranđelović.

opširnije

Komentara: 0

Donacija princeze Katarine leskovačkoj bolnici

Južna Srbija Info 15.02.2018
Donacija princeze Katarine

Fondacija Nj.K.V. princeze Katarine i C.U.R.E. projekta na čelu sa direktorom Daglasom Džeksonom, donirali su Opštoj bolnici Leskovac aparet za sterilizaciju u vrednosti od oko 360 hiljada dolara.

opširnije

Komentara: 0

Godišnje u Srbiji umre 20.000 obolelih od raka

Tanjug 02.02.2018
Rak odnese 20000 ljudi godišnje

Svake godine u našoj zemlji od raka oboli oko 36.000 ljudi, a umre više od 20.000 pacijenata, saopštio je Institur "Batut", povodom Svetskog dana borbe protiv raka koji se obeležava 4. februara.

opširnije

Komentara: 0

I juče organizovani besplatni pregledi u Leskovcu

Južna Srbija Info 29.01.2018
Održani besplatni pregledi

Juče su Opštoj bolnici Leskovac i Domu zdravlja Leskovac organizovani besplatni lekarski pregledi.

opširnije

Komentara: 0

Klinički centar u Nišu, jedan od najboljih donorskih centara

Južna Srbija Info 28.01.2018
Niš kao donorski centar

Nakon održanog sastanka sa predstavnicima Uprave Kliničkog centra Niš i direktorima i lekarima okolnih zdravstvenih centara sa juga i jugoistoka zemlje, prof. dr Đorđe Ćulafić, Republički koordinator za transplantaciju jetre i načelnik Transplatacione hepatologije u KC Srbija, ocenio je da je svest građana o donorstvu i transplantaciji daleko na višem nivou u odnosu na prethodni period, ali da je i dalje potrebno raditi na što posvećenijem angažovanju koordinatora u pronalaženju pacijenata…

opširnije

Komentara: 0

U Aleksincu 42 obolelih od malih boginja

25.01.2018
42 Aleksinčana zaražena morbilama

Iz aleksinačkog Doma zdravlja obaveštavaju javnost da je broj obolelih od malih boginja na području aleksinačke opštine 42, od toga 13 dece.

opširnije

Komentara: 0

U Prokuplju još besplatnih preventivnih pregleda u nedelju

Južna Srbija Info 25.01.2018
Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Peti po redu besplatni preventivni pregledi, biće održani u nedelju 28. januara od 8 do 16 časova u Opštoj bolnici „ Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

opširnije

Komentara: 0

Besplatna podela lekova najsiromašnijim penzionerima u Prokuplju

Južna Srbija Info 24.01.2018
Besplatna podela lekova penzionerima

Nastojeći da se pomogne ponzionerima sa niskim primanjima, Udruženje penzionera Prokuplje tokom narednih dana besplatno će deliti lekove. Reč je o lekovima koji se u apotekama mogu kupiti bez recepta.

opširnije

Komentara: 0

Veliki stručnjak i humanista prof. dr Danica Grujičić posetila Klinički centar Niš

Južna Srbija Info 20.01.2018
Prof. dr Danica Grujičić u Nišu

Samo mesec dana nakon otvaranja nove zgrade Kliničkog centra Niš, jedan od najboljih neurohiruga u zemlji i regionu, načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, prof. dr Danica Grujičić, obišla je sve Klinike i Centre u prostoru nove zgrade, koji je ocenila kao „vrhunski i svetski i kao nešto, na čemu bi mnoge bolnice na Zapadu mogle da zavide Nišu i jugu Srbije“.

opširnije

Komentara: 0

Apoteka KC Niš, preseljena u novu zgradu

Južna Srbija Info 18.01.2018
Nova apoteka u KC Niš

Osim Centara za radiologiju, medicinsku biohemiju, Urgentnog centra i svih hirurških i internističkih Klinika niškog Kliničkog centra, koje su nakon otvaranja nove zgrade preseljene u skoro 50 hiljada kvadratnih metara i zaposleni u Centru za medicinsko snabdevanje, odnosno Centralnoj apoteci Kliničkog centra Niš dobilo je gotovo četiri puta veći prostor za rad, iz kojeg će medicinskim sredstvima snabdevati sve Klinike u centru.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 459  |  Prikazano: 1 - 10