Južna Srbija Info

Novosti

Novosti iz Južne Srbije


 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 4264  |  Prikazano: 1 - 10

Više cene prevoza u Nišekspresu

RTS, Južna Srbija Info 16.11.2018.
Skuplje karte Nišekspresa

Zbog povećanja cena mesečnih karata negoduju meštani sela u opštinama Doljevac, Merošina i Žitorađa, koji svakodnevno koriste autobuski prevoz do Niša. Oni traže pomoć nadležnih, a uputuli su i apel Nišekspresu da cene obračunava po kilometraži. Prevoznik se ne oglašava.

opširnije

Komentara: 0

Učenici iz Holandije u poseti Nišu i Pravno-poslovnoj školi

Južna Srbija Info 16.11.2018.
Učenici iz Holandije u Nišu

U Gradskoj kući danas je održan prijem za učenike i profesore iz holandskog grada Lermonda, koji borave u Nišu kao gosti Pravno-poslovne škole, a u okviru tradicionalne učeničke razmene škola.

opširnije

Komentara: 0

Podrška EU za izgradnju Ekspo centra u Nišu

Južna Srbija Info 16.11.2018.
EU pomaže izgradnju Ekspo centra

„Evropska unija pruža kontinuiranu podršku lokalnom razvoju sa dosadašnjim ulaganjem od 300 miliona evra, a samo finansiranje razvoja poslovne infrastrukture omogućiće unapređenje ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenje investicija, te samim tim i bolji život stanovništva”, rekao je u Kragujevcu šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, čestitajući predstavnicama 34 lokalne samouprave kojima je preko razvojnog programa EU PRO odobreno ukupno 40 projekata.

opširnije

Komentara: 0

Vremenska prognoza: Promenljivo oblačno

Južna Srbija Info 16.11.2018.
Vremenska prognoza

Na severu Srbije u petak sunčano, dok se u ostalim predelima očekuje promenljivo oblačno, tek ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Minimalna temperatura od 1 do 8°C, maksimalna dnevna od 9 do 13°C.

opširnije

Komentara: 0

Pripadnici Kopnene vojske prikazali veštine i deo naoružanja

Belami portal, Južna Srbija Info 15.11.2018.
Dan Kopnene vojske

U sklopu obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije - 16. novembra pripadnici vojske su na Trgu kralja Milana prikazali veštine i deo naoružanja i opreme.

opširnije

Komentara: 0

Niški odbornici usvojili prvi rebalans budžeta

Belami portal, Južna Srbija Info 15.11.2018.
Prvi rebalans budžeta

Na predlog Gradskog veća, Skupština grada usvojila je prvi rebalans budžeta u ovoj godini.

opširnije

Komentara: 0

Vodovod, kanalizacija, asfaltiranje ulica u Pasi Poljani od proleća?

Južna Srbija Info 14.11.2018.
Infrastruktura u Pasi Poljani

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je juče sa saradnicima Pasi Poljanu. Ova poseta usledila je nakon prošlonedeljnog razgovora sa meštanima ovog gradskog naselja o rešavanju gorućih komunalnih problema.

opširnije

Komentara: 0

U Nišu obeležen završetak Velikog rata

Južna Srbija Info 11.11.2018.
Venci na Dan primirja

U 11 sati i 11 minuta, u vreme kada je pre tačno 100 godina objavljeno potpisivanje primirja koje je ujedno označilo i kraj do tada najvećeg ratnog sukoba u istoriji civilizacije, na vojničkom groblju na Delijskom visu, na mestu gde su, jedni pored drugih, sahranjeni posmrtni ostaci vojnika iz jedinica Srpske Vojske, ali i vojske Britanskog Komonvelta, položeni su venci i održan parastos poginulim herojima.

opširnije

Komentara: 0

"U slavu predaka - ponosni potomci", učenici Gimnazije "Svetozar Marković" sa Nišlijama i pričom o cvetu i sećanju

Južna Srbija Info 11.11.2018.
Priča o cvetu i slavi

Danas na centralnoj niškoj promenadi, učenici Gimnazije "Svetozar Marković" su organizovali svojevrstan čas istorije, kada su sa građanima razgovarali o značenju srpskog simbola pobede u Prvom svetskom ratu, cveta "Natalijina ramonda".

opširnije

Komentara: 0

Vek od okončanja Velikog rata, centralna svečanost u Parizu

Tanjug, RTS, Južna Srbija Info 11.11.2018.
Svečanost u Parizu

Centralna svečanost kojom svet obeležava vek od okončanja Prvog svetskog rata održava se u Parizu. Svečanosti prisustvuje više od 80 državnika, kako iz zemalja pobednica tako i onih koje su poražene u Velikom ratu. Lekcija ne može biti "jedan narod protiv drugih" - ta pouka nas obavezuje da mislimo o budućosti, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron u obraćanju zvanicama ispred Trijumfalne kapije.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 4264  |  Prikazano: 1 - 10