Južna Srbija Info

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 5442  |  Prikazano: 21 - 30

Genetičar Stojković otišao iz Leskovca, na Harvardu predvodi tim za istraživanje matičnih ćelija

Politika, Mondo 28.05.2019.
Dr Stojković napustio Leskovac

Čuveni srpski genetičar dr Miodrag Stojković, vlasnik bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu i profesor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, svoj Leskovac će zameniti Harvardom.

opširnije

Komentara: 2

Obnova Nemanjinih zadužbina u kuršumlijskom kraju

RTS, Južna Srbija Info 27.05.2019.
Obnova Nemanjinih zadužbina

Ove godine obeležava se osam i po vekova podizanja prvih Nemanjinih zadužbina u Kuršumliji i osam vekova autokefalnosti srpske pravoslavne crkve. U godini jubileja pokrenuta je inicijativa za obnovu ovih svetinja.

opširnije

Komentara: 0

U Srbiji nikad manje stanovnika

RTS, Južna Srbija Info 26.05.2019.
Nikad manje stanovnika

Trenutno na svetu živi 705 miliona ljudi starijih od 65 godina i oko 680 miliona dece do četiri godine života. Istraživanje UN pokazalo je da se životni vek stanovnika Zemlje produžio, ali i da se ne rađa dovoljno dece.

opširnije

Komentara: 0

„Foro Italiko“, niški DIF i Grad Niš

Južna Srbija Info 26.05.2019.
DIF i Erasmus+

U Gradskoj kući održan je sastanak predstavnika Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i predstavnika Grada Niša povodom gostovanja prof. Laure Kapraniki sa Univerziteta „Foro Italiko“ u Rimu. Ona je u okviru EU programa Erasmus+ boravila nedelju dana u Nišu, i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja održala niz predavanja za profesore fakulteta i…

opširnije

Komentara: 0

Koje srednje škole su najtraženije u Srbiji?

RTS, Južna Srbija Info 25.05.2019.
Koje srednje škole su najtraženije?

Danas i sutra polažu prijemni đaci koji bi da budu u odeljenjima u kojima je deo nastave na stranom jeziku. Narednih dana su i ispiti za druga specijalizovana odeljenja. Završni test iz matematike je 18. juna, a kombinovani dan kasnije. Koliko je ukupno mesta u svim srednjim školama, a koliko u novim odeljenjima i gde je najveća konkurencija?

opširnije

Komentara: 0

Nišlijka dr Zorica Pantić dobila svoj dan u Bostonu

RTS 23.05.2019.
Nišlijka dobija svoj dan u Bostonu

Srpkinja, dr Zorica Pantić, dobila je u američkom gradu Bostonu svoj dan, 9. maj za naročite zasluge kao rektor "Wentworth" Instituta u Bostonu, a centralni deo Instituta kojim rukovodi nazvan je njenim imenom.

opširnije

Komentara: 0

Najveća niška opština ugostila karneval mališana i vaspitača iz „Pčelice“

Južna Srbija Info 22.05.2019.
Cvrčci pevali i recitovali

Gradska opština Medijana ugostila je karneval mališana i vaspitača iz Predškolske ustanove „Pčelica“ u Nišu, iz Vrtića „Cvrčak“. Domaćin niškim predškolcima bio je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

opširnije

Komentara: 0

Bulatović: Veliki dan za jug Srbije

Južna Srbija Info 19.05.2019.
Veliki dan za jug Srbije

Povodom otvaranja poslednje deonice na južnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da je ovo veliki dan za sve građane naše zemlje i celu Srbiju. Posebno je istakao značaj završetka izgradnje autoputa kroz Grdeličku klisuru kao veoma veliki i za Niš i ceo niški kraj.

opširnije

Komentara: 0

Svesrpski Sabor kola srpskih sestara održan u Nišu

Južna Srbija Info 18.05.2019.
Sabor kola srpskih sestara

Sabor Kola srpskih sestara Republike Srbije, regiona i dijaspore, održava se u Nišu 17, 18. i 19. maja uz učešće 65 Kola srpskih sestara iz 65 gradova Srbije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske i dijaspore. Ovim povodom gradonačelnik Niša Darko Bulatović, primio je u Gradskoj kući učesnice ovog skupa.

opširnije

Komentara: 0

Od početka godine u Srbiji ubijene četiri žene u porodičnom i nasilju nad ženama

Belami, Južna Srbija Info 18.05.2019.
Nasilje nad ženama

Od početka godine u Srbiji ubijene četiri žene u porodičnom nasilju Od početka godine u Srbiji su ubijene četiri žene, što je mnogo manje u odnosu na isti period prošle godine kada je ubijeno 18 žena.

opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 5442  |  Prikazano: 21 - 30