Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друштво

Регионалне вести

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 5961  |  Приказано: 1 - 10

У Нишу уручени први уговори за замену индивидуалних ложиштa

Јужна Србија Инфо 27.09.2021.
Први уговори за замену ложиштa

Грађанима који су остварили право на бесповратна средства за набавку уређаја за грејање на пелет, гас и прикључење на топловод, градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је прошле недеље уговоре у Градској кући.

опширније

Коментара: 0

Делови стаза на Новом гробљу неуредни

Јужна Србија Инфо, Нишке вести, ТВ Зона плус 26.09.2021.
Делови Новог гробља неуредни

Гостујући у емисији "Градске приче" на ТВ Зона плус, градоначелница Ниша Драгана Сотировски најавила је да ће наредних дана разговарати са руководством ЈКП „Горице“ како би стање на Новом гробљу под хитно било „доведено у ред“.

опширније

Коментара: 0

Министар одбране Стефановић и начелник Генералштаба генерал Мојсиловић обишли јединице у стању повишене борбене готовости

Јужна Србија Инфо 26.09.2021.
Министар одбране на административној линији

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишли су данас део задејствованих снага Војске Србије које се налазе у првом степену приправности.

опширније

Коментара: 0

Лончар у Нишу: Чека се одлука о увођењу ковид пропусница - Кризни штаб није распуштен

Јужна Србија Инфо 24.09.2021.
Чека се одлука о увођењу ковид пропусница

Министар здрвља Златибор Лончар након обиласка нишког Дома здравља, рекао је новинарима да Кризни штаб није распуштен без обзира што једно време нема седница, односно то што нема медисјких саопштења, не значи да нема консултација и рада. "Кризни штаб се не састаје јер што нема одлука о новим мерама", казао је Лончар и додао да морамо да верујемо струци.

опширније

Коментара: 0

Градска стамбена агенција: Комисија за спровођење конкурса за куповину станова у "Мајкаовског" поступала на основу Закона и Правилника

Јужна Србија Инфо 23.09.2021.
Комисија радила по Закону и Правилнику

Сваки грађанин Ниша имао је пуно право да конкурише за ове станове као вид стамбене подршке уколико испуњава услове конкурса, а било какав другачији став с тим у вези, представљао би дискриминацију грађана и ускраћивање на закону заснованих права, пише у делу саопштења Градске стамбене агенције, поводом навода у јавости о "неправилности" на ранг листи.

опширније

Коментара: 0

Едукација младих на Медијани - заштита и очување природе

Јужна Србија Инфо 21.09.2021.
Заштита и очување природе

Уз подршку Градске општине Медијана, а у организацији удружења грађана "Смарт Асоцијација", успешно је реализован пројекат под називом "Еко едукација".

опширније

Коментара: 0

Сотировски деманатује и подсећа: "Ђиласови не виде свог првог човека на листи, виде мене и моју породицу"

З.С. Јужна Србија Инфо 20.09.2021.
Сотировски демнатује и подсећа

"Морамо да разјаснимо шта су социјални станови, јер ови у улици Мајаковског које је градила Градска стамбена агенција то нису. То је подршка становању и те станове продаје Градска стамбена агенција по цени која није профитна", појаснила је гардоначелница Ниша, након питања новинара. како се њен зет нашао на списку за куповину једног од тих станова.

опширније

Коментара: 1

Стефановић: Обавезни војни рок је реална потреба војске

РТС. Министарство одбране 16.09.2021.
Обавезни војни рок реална потреба

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић оценио је да је увођење обавезног војног рока у Србији реална потреба војске, али да не може да каже да ће одлука о томе бити донета ове године зато што, како наводи, има много аспеката на које мора да се рачуна.

опширније

Коментара: 0

Инфомације се мењају из часа у час: Нова правила за онлајн наставу - тестирање деце само уз сагласност родитеља

Танјуг, РТС, Јужна Србија 16.09.2021.
Инфомације из часа у час

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да је донета одлука по којој одељења са 16 ученика и мање прелазе на онлајн наставу уколико се у том одељењу појаве три случаја заразе коронавирусом.

опширније

Коментара: 0

Тончев након доделе средстава удружењима из недовољно развијених општина: Размишљам да се надлежно министарство пребаци у Ниш

Јужна Србија Инфо 15.09.2021.
Размишљам да се министарство пребаци у Ниш

Данас су у Нишу потписивањем уговора у Научно технолошком парку, између Кабинета министра Новице Тончева, задуженог за развој недовољно развијених општина и 33 представника удружења грађана са територије недовољно развијених општина, додељена бесповратна средства у укупном износу од 15 милиона динара, за реализацију пројеката од јавног интереса.

опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 5961  |  Приказано: 1 - 10


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима