Јужна Србија Инфо

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 5420  |  Приказано: 31 - 40

Делегација Града Ниша у Норвешкој

Јужна Србија Инфо 12.04.2019.
Ниш на северу Европе

Делегација Града Ниша боравила је претходних дана у Рогнану у Норвешкој, на позив челника локалне самоуправе општине Салтдал, са којом Ниш негује братским везе још од почетка осамдесетих година прошлог века.

опширније

Коментара: 0

Село крај Прокупља Европа у малом: Снајке из свих делова старог континента

Јужна Србија Инфо 11.04.2019.
Снајке из Европе

Прокупачко село Бресничић, у којем живи близу 200 становника, јединствено је у Србији. По броју снајки и зетова, с правом се може рећи да је ово село „Европа у малом“. Већ годинама овде живе жене из Белорусије, Русије, Чешке, Хрватске, Албаније, Црне Горе, Северне Македоније и Италије. Донедавно, овде је живела и жена из далеке Кине.

опширније

Коментара: 0

Заборавите на ћушке – уводи се потпуна забрана физичког кажњавања деце

РТС, Јужна Србија Инфо 11.04.2019.
Потпуна забрана физичког кажњавања деце

Према најновијим изменама и допунама Породичног закона, уводи се потпуна забрана физичког кажњавања и употребе физичке силе приликом васпитања детета, истакао је Драган Вулевић, посебни саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

опширније

Коментара: 0

Поплављена сала Опште болнице, примају само хитне

Фонет, Мондо 10.04.2019.
Болница не ради због поплаве

У недавно реконструисаној Општој болници у Лесковцу од кише "процурело" у соби где је компјутерски сервер уређај, па су пацијенте на Радиологији морали да прегледају и раде им анализе старим апаратима, а и то само ако су "ургентни".

опширније

Коментара: 0

Ђаци и професори пиротске Гимназије размењују искуства са француским колегама

З.Панић, Данас 10.04.2019.
Ђаци пиротске Гимназије у Француској

Од 12. до 22. априла, 36 ученика другог разреда пиротске Гимназије, похађаће наставу на француском језику у француском граду Вишију а са њима ће у Француску путовати и два професора и директор школе.

опширније

Коментара: 0

Сећање на Кошаре, двадесет година касније

РТС, Јужна Србија Инфо 09.04.2019.
Сећање на Кошаре

На данашњи дан пре двадесет година, започела је битка на Кошарама. Битка на југословенско-албанској граници која је трајала 67 дана, битка која је однела 108 живота. Једна од тежих борби у новијој историји српске војске која је постала симбол одбране отаџбине.

опширније

Коментара: 0

Михајловић: Ауто-пут кроз Грделицу готов пре почетка лета

Јужна Србија Инфо 09.04.2019.
Завршетак изградње ауто-пута

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас финалне радове на најдужем тунелу у Србији, Манајле, на ауто-путу на Коридору 10, као и косину 2 на траси овог ауто-пута кроз Грделичку клисуру, и том приликом изјавила да је ауто-пут скоро готов и да ће пре почетка лета бити пуштен у саобраћај.

опширније

Коментара: 1

Многи Алексинчани умру пре него што дочекају протезу

Н1 08.04.2019.
Чекање на протезе у Алексинцу

У Алексинцу, по регуларној систематизацији, само један зубни техничар прави протезе у Дому здравља. Тамо у сваком тренутку око 200 пацијената старијих од 65 година, који имају право на бесплатне или "јефтиније" протезе, чека између осам и 10 месеци да добије замену за сопствене зубе.

опширније

Коментара: 0

Како напредне технологије применити у образовању ученика средњих школа

Белами, Јужна Србија Инфо 06.04.2019.
Напредне технологије у образовању

Како применити напредне технологије у образовању и побољшати сарадњу са средњим школама из региона управо на том плану, била је главна тема семинара организованог на Електронском факултету у Нишу, са представницима ових институција

опширније

Коментара: 0

На данашњи дан пре 20 година, НАТО пројектили погодили Алексинац - убијено више од 11 цивила

Белами, Јужна Србија Инфо 05.04.2019.
Дан страдања 11 цивила у Алексинцу

У раним вечерњим сатима 5. априла са седам пројектила погођене су две централне градске улице у Алексинцу. Погинуло је 11 цивила, 50 је рањено. Уништено је 700 стамбених објеката.

опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 5420  |  Приказано: 31 - 40