Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друштво

Регионалне вести

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Укупно: 5676  |  Приказано: 41 - 50

Још једна акција Нишавског округа: "Кики коре" донирају Црвеном крсту Ниш храну за пакете

Јужна Србија Инфо 02.04.2020.
Још једна акција Нишавског округа

"Нишавски управни округ успео је да обезбеди бројне донације како бисмо што пре заједно успели да превазиђемо ово ванредно стање. "Кики коре" и дивна Душица Тричковић пакују производе и донирају Црвеном крсту Ниш за пакете најугроженијим Нишлијама", изјавила је начелница Драгана Сотировски.

опширније

Коментара: 0

Сотировски: Поносна сам на људе који даноноћно раде - Нишавски округ и хумани волонтери у акцији донирања визира за здравствене раднике

Јужна Србија Инфо 01.04.2020.
Визири за здравствене раднике

Нишавски управни округ придружио се акцији помоћи здравственим установама донирањем визира за медицинаре који су најизложенији вирусу COVID 19. Један део опреме испоручена је Гинекологији у Нишу.

опширније

Коментара: 0

Џедаји заштитници од короне - маске које уједињују (ВИДЕО)

Јужна Србија Инфо 31.03.2020.
Џедаји заштитници

У времену када смо одвојени великом баријером - уједињење око једне акције звучало је као велики изазов. Испоставило се да је забринутост око пандемије у људима пробудила хуманост какву често не препознамо у нормалним условима. Ова акција заснива се на обичном комаду тканине.

опширније

Коментара: 0

Тиодоровић дао прогнозу развоја епидемије, до када би требало да се изборимо са коронавирусом

Курир/Телеграф 31.03.2020.
Тиодоровић о развоју епидемије

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић, саветник директора Института за јавно здравље у Нишу, сматра да проценат смртности од 2,04 одсто од корона вируса треба да забрине све у Србији.

опширније

Коментара: 0

Космет: Сви заражени из српских средина пребачени на лечење у Ниш

Радио Слободна Европа 30.03.2020.
Срби са КиМ се од епидемије лече у Нишу

Здравствене институције Косова немају могућности да надгледају стање са корона вирусом у српским срединама, зато што надлежне институције из тих средина које функционишу у српском систему не обавештавају званичну Приштину о случајевима позитивним на ЦОВИД-19.

опширније

Коментара: 0

Волонтери моле грађане да не злоупотребљавају њихову активност и хуманост - уместо лекова, хлеб за животиње

З.С. Јужна Србија Инфо 29.03.2020.
Лажни позиви

Волонтери из општинских центара који несебично, ризикујући свој живот, помажу скоро 24 сата дневно старијима од 65 година, жале се на појединачне случајеве злоупотребе или обмане у захтевима за помоћ.

опширније

Коментара: 0

Волонтери са Медијане и викендом на свом хуманом задатку

Јужна Србија Инфо 28.03.2020.
И викендом на хуманом задатку

Општинском позивном центру Градске општине Медијана у петак се јавило близу 760 грађана, за доставу намирница, лекова и пружање информација везаних за социјалне пакете, испоруку пензија, различите врсте помоћи и лекарске савете. Храна и лекови стигли су до чак 129 домаћинстава.

опширније

Коментара: 0

И у тешком данима хуманост на делу: Намештај за породицу Миљковић

Јужна Србија Инфо 24.03.2020.
Хуманост на делу

И тешки данима за целу нацију, активност и хуманост Нишавског управног округа, општине Гаџин Хан уз помоћ хуманитарне организације “Ако имаш ти донеси", донели су радост породици Миљковић.

опширније

Коментара: 0

Дан који се не заборавља – почетак НАТО агресије на СРЈ

РТС, Јужна Србија Инфо 24.03.2020.
Дан који се не заборавља

На данашњи дан 1999. године почели су ваздушни напади НАТО снага на Савезну Републику Југославију. За 78 дана погинуло је између 1.200 и 3.000 људи. Алексинац, Ниш, градови и места на југу Србије посебно су страдали, јер су били изложени бомбардовањем касетним бомбама, што је оставило велике последице на становнике ових градова.

опширније

Коментара: 0

Учење на даљину у ОШ „Мирослав Антић“ из Ниша

Др Марко Јовановић 21.03.2020.
Учење на даљину

Школски живот у Србији, услед пандемије Корона вируса, није стао. Само је на тренутак био успорен. Захваљујући дигиталним технологијама и радом наставника и ученика он се полако наставља неким нормалним током. Сигурно је да је у првој недељи учења на даљину било доста проблема који су се у ходи превазишли. За већину предвача и ученика, нови начин учења, био је изазов.

опширније

Коментара: 2

<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >>Укупно: 5676  |  Приказано: 41 - 50


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима