Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Блог

web дневници, web блог, колумне...

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 486  |  Приказано: 1 - 10

Рад од куће захтева велика прилагођавања пословним обавезама

Иван Илић 23.11.2021.
Рад од куће и прилагођавања

Данашње околности широм света су у обимној мери измењене у односу на претходне године. Достава пакета и онлине поруџбине постале су део свакодневнице.

опширније

Коментара: 0

Да ли смо и колико обавештени

Зорана Петронијевић 01.10.2021.
Колико смо обавештени

У савременом добу информације долазе од многобројних и врло разноврсних извора. Могућности за обавештавање, ширење вести и добијање нових сазнања у вези са темама од значаја или интересовања људи, заиста се данас не могу једноставно изборајати. Невероватном брзином, умножавају се и распростиру вести онлине формата и у електронској варијанти. 

опширније

Коментара: 0

Нишке "Двери" у интезивној политичкој кампањи - мејлови локалних редакција "затрпани" саопштењима

З.Стојнић, Јужна Србија Инфо 09.09.2021.
Мејлови затрпани саопштењима

У протеклих десетак дана Градски одбор СП Двери у Нишу скоро свакодневно, понекад и више пута дневно, чак и током ноћи шаље саопштења на електронске адресе медијских редакција у Нишу. Поједини уредници питају, да ли смо добили још једну конкурентску новинарску кућу, јер нема догађаја у граду који није прошао кроз критику нишких Двери?

опширније

Коментара: 0

По "Фелини сценарију", у нишком Народном универзитету три директора за мање од годину дана

З.С. Јужна Србија Инфо 26.08.2021.
Фелини на дошколовавању у Народном

Да није забрињавајуће, било би можда и духовито, да једна установа са дугом традицијом као што је Народни унивезитет у Нишу, која је пружила знање и након тога у 90 одсто случајева посао и прилику за даље школовање многим генерацијама, домаћим па и страним грађанима, доживаљава судбину из Фелинијевих филмова.

опширније

Коментара: 0

Полагање вожње данас није баук!

Никола Стојановић 22.03.2021.
Полагање вожње није баук

Полагање вожње у данашње време захтева доста одрицања. Наиме, увођењем новог Закона о саобраћају у 2017. години, режим обуке и полагања се знатно променио. Сада обука траје дуже, па кандидати морају да издвоје довољно слободног времена. 

опширније

Коментара: 0

Зашто нишкој опозицији смета сеча стабала - брига о екологији и грађанима или дневна политика?!

З.Стојнић, Јужна Србија Инфо 13.02.2021.
Брига или политика

Због изградње нових објеката, реконстуркције и обнове нишких улица и тргова, повремено према плану, било је потребно посећи понека стабла, за које поједини љубитељи природе, али неретко и лидери политичких партија, тврде да је управо то дрвеће од "јединственог" значаја за град.

опширније

Коментара: 0

10 проналазака који су променили свет, а изумели су их Срби

Курир, ЈСИ 03.02.2021.
Српски изумитељи

Наука и њена достигнућа одувек су мењала живот појединца, а затим и читавог друштва. Њен утицај и значај тешко да можемо у потпуности одредити, али јој се зато можемо непрестано дивити и бити захвални на свему што нам пружа.

опширније

Коментара: 0

Ко је измислио релеје?

Никола Стојановић 29.01.2021.
Релеји

Релеји су били широко коришц́ени за пребацивање и усмеравање позива у телефонским централама шездесетих година прошлог века. Релеје је 1835. изумио амерички пионир електромагнетизма Џозеф Хенри.

опширније

Коментара: 0

Сублимациона штампа – графика која се препознаје у маркетингу

Никола Стојановић 29.01.2021.
Сублимациона штампа

Штампани примерци представљају битан аспект модерног маркетинга. Значајан је за ширење промотивних ефеката, како производних, тако и свих услужних делатности. А управо промоција представља кључни део стварања препознатљивости и упознавања јавности са активностима пословних субјеката. Један од начина да се креирају промотивни материјали врхунског квалитета омогућила је…

опширније

Коментара: 0

Хоће ли Бабовић на месту начелника наставити узлазни пут Нишавског округа

З.Стојнић 26.09.2020.
Нови начелник Округа

Како сазнајемо, Петар Бабовић лекар из Ниша. постављен је на место новог начелника Нишавског управног округа. Решење о постављењу потписла је председница Владе Ана Брнабић, 24. априла.

опширније

Коментара: 1

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 486  |  Приказано: 1 - 10


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима