Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svečana akademija povodom 80 godina postojanja Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu u Nišu

rssBookmark and Share

17.03.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Danas je u Nišu, Zavod za plućne bolesti i tuberkulozu u Nišu, svečanom akademijom u hotelu "Tami rezidens", započeo obeležavanje osmadeset godina postojanja i rada.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Zavod za plućne bolesti i tuberkulozu Niš, osnovan je 1937. godine.

"Mi smo na prvoj liniji borbe protiv plućnih bolesti i tuberkuloze, ali naš najveći problem danas je stari kadar lekara i zdravstvenih radnika, čiji je prosek oko 56 godina. Tražićemo od grada i nadležnog ministarstva da zaposlimo dva mlada lekara, da se ne bi desilo da kroz par godina ugasimo Zavod" izjavio je dr Vladan Miladinović, direktor ustanove.

Foto: Južna Srbija

Svečanoj akademiji je prisustvovao i patrijarh srpski, godpodin Irinej, koji je ovom prilkom rekao, "Zbog ovakvih ustanova broj obolelih od ove teške bolesti sveden je na minimum, i tuberkuloza nije više neizlečiva bolest, a ljudi koji su imali problem mogli su da nastave sa normalnim životom. Srpski lekari imaju punu podršku naše crkve, a i crkva ima njihovu iskrenu podršku“, istako je patrijarh.

Današnjoj akademiji, je prisustvovao i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović sa saradnicima, direktori ustanova i lekari iz ove oblasti, kao i brojni predstavnici farmaceutskih kuća u Srbiji.

Komentara: 0


#   Južna Srbija region   Patrijarh Irinej   Darko Bulatović   Tami hotel   tuberkuloza   pluća   Zavod za plućne bolesti Niš   Vladan Miladinović
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}