Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Projekat na niškom DIF-u: Metodologija za inkluzivne aktivnosti u sportu "INCLUSION RELOADED"

rssBookmark and Share

Niš 07.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Nišu zajedno sa još 7 partnerskih organizacija iz 4 zemlje sprovodi Erasmus + sport projekat "INCLUSION RELOADED".

Projekat na niškom DIF-u: Metodologija za inkluzivne aktivnosti u sportu "INCLUSION RELOADED"

U okviru projekta je pored mnogih aktivnosti urađena Metodologija za inkluzivni sport kao i video tutorijal za određene aktivnosti iz priručnika.
Video tutorijali treba da olakšaju korisnicima priručnika da kroz snimljeni materijal imaju bolji uvid kako se inkluzivne aktivnosti mogu koristiti u praksi – navodi prof. dr Bojan Jorgić koordinator projekta. 
Svaka od organizacija imala je zadatak da napravi video tutorijal za jednu od aktivnosti.

Na fakultetu smo se odlučili za aktivnost „Poligonske veštine deteta“, koja se može uspešno primenjivati u nastavi fizičkog vaspitanja u inkluzivnom okruženju. Na samom videu mogu se videti smernice za prelaženje poligona kada su učesnici deca sa različitim oblicima invaliditeta, kao što su slepa deca, zatim sa intelektualnim invaliditetom, usporenim motornim razvojem kao i kod dece koja koriste kolica – naglašava prof. Bojan Jorgić.

Sledeća značajna projektna aktivnost biće međunarodni trening u Nišu, koji će imati za cilj da se osmišljene aktivnosti probaju u praksi. 

U realizaciji video tutorijala naročito se zahvaljumo učesnicima sa invaliditetom: Jakovu Stankoviću, Jovanu Kociću i Milici Bulatović što su nam pomogli da video tutorijal bude očigledniji i kvalitetniji. 


Link za video materijal: 

https://www.youtube.com/watch?v=DEt0CEsyDOM&t=15s

Link za priručnik:

https://www.fsfv.ni.ac.rs/nauka/projekti/inclusion-reloaded/prirucnik-metodologije-za-inkluzivni-sport?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2IjlcwQTCZZ0EHQIe-sWyIv6HP5xPb4SQkoslHkrbKlJdlMZsq3t9xJ6k_aem_ARD1ZdaW9lzUO4Tq5xwOJAQR0eVasWWyg3oZa_QQHhtKEIu253kyF-qLr11KeBmcN9jQPlv08nAjzjKfBex-p4Hu

 

Komentara: 0


#   Niš   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   inkluzija   Bojan Jorgić
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima