Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пројекат на нишком ДИФ-у: Методологија за инклузивне активности у спорту "INCLUSION RELOADED"

rssBookmark and Share

Ниш 07.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Факултет спорта и физичког васпитања, Универзитета у Нишу заједно са још 7 партнерских организација из 4 земље спроводи Ерасмус + спорт пројекат "INCLUSION RELOADED".

Пројекат на нишком ДИФ-у: Методологија за инклузивне активности у спорту "INCLUSION RELOADED"

У оквиру пројекта је поред многих активности урађена Методологија за инклузивни спорт као и видео туторијал за одређене активности из приручника.
Видео туторијали треба да олакшају корисницима приручника да кроз снимљени материјал имају бољи увид како се инклузивне активности могу користити у пракси – наводи проф. др Бојан Јоргић координатор пројекта. 
Свака од организација имала је задатак да направи видео туторијал за једну од активности.

На факултету смо се одлучили за активност „Полигонске вештине детета“, која се може успешно примењивати у настави физичког васпитања у инклузивном окружењу. На самом видеу могу се видети смернице за прелажење полигона када су учесници деца са различитим облицима инвалидитета, као што су слепа деца, затим са интелектуалним инвалидитетом, успореним моторним развојем као и код деце која користе колица – наглашава проф. Бојан Јоргић.

Следећа значајна пројектна активност биће међународни тренинг у Нишу, који ће имати за циљ да се осмишљене активности пробају у пракси. 

У реализацији видео туторијала нарочито се захваљумо учесницима са инвалидитетом: Јакову Станковићу, Јовану Коцићу и Милици Булатовић што су нам помогли да видео туторијал буде очигледнији и квалитетнији. 


Линк за видео материјал: 

https://www.youtube.com/watch?v=DEt0CEsyDOM&t=15s

Линк за приручник:

https://www.fsfv.ni.ac.rs/nauka/projekti/inclusion-reloaded/prirucnik-metodologije-za-inkluzivni-sport?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2IjlcwQTCZZ0EHQIe-sWyIv6HP5xPb4SQkoslHkrbKlJdlMZsq3t9xJ6k_aem_ARD1ZdaW9lzUO4Tq5xwOJAQR0eVasWWyg3oZa_QQHhtKEIu253kyF-qLr11KeBmcN9jQPlv08nAjzjKfBex-p4Hu

 

Коментара: 0


#   Ниш   Факултет спорта и физичког васпитања   инклузија   Бојан Јоргић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима