Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kutak za speleologe: Uskoro završetak "Centra za posetioce" Cerjanske pećine

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Ako vremenski uslovi dozvole, Vizitorski centr Cerjanske pećine biće gotov do kraja godine, rečeno je danas prilikom obilaska, prvih ljudi grada Niša, na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i direktorom Turističke oraganizacije Niša, Urošem Parlićem.

Foto: Nj.P. Južna Srbija Info
Foto: Nj.P. Južna Srbija Info

Speleolozi, ljubitelji adrenalinskog sporta, turisti, svi zainteresovani posetioci i ljubitelji prirodnih lepota, imaće priliku da od naredne godine koriste Vizitorski centar kod "Cerjanske pećine".

Izgradnja Centra za posetioce, površine 250 metara kvadratnih zajednički je projekat Turističke organizacije Niš, Grada Sofije i udruženja "Love and Light" iz Montane u susednoj Bugarskoj, sve u okviru "Interrerg" IPA programa, prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

Projekat ima za cilj korišćenje i promovisanje "zelenog turizma", obrazovno-naučnog i istorijskog nasleđa.

"Cerjanska pećina" prirodno blago, na samo 15-tak kilometra od centra Niša, nakon završetka Centra za posetioce i kratke deonice puta, biće u potpunosti dostupna za posetioce.

"Centar obuhvata garderobu za presvlačenje sa sanitarnim čvorom, izložbeni prostor sa prodajom suvenira, kafić, kao i prostorije Uprave, koja je trenutno pod ingerencijom Direkcije za izgradnju", izjavio je Parlić.

Komentara: 0


#   Niš   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   IPA   Uroš Parlić   Cerjanska pećina   Vizitorski centar
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}