Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodna stranka: Građani Niša umorni od jeftine propagande medija bliskih režimu!

rssBookmark and Share

04.12.2017. Južna Srbija Info

U poplavi vesti o sukobima zaraćenih klanova unutar niškog SNS-a, o bahaćenju funkcionera vlasti na proslavama širom Evrope i o nizu afera koje potresaju naš grad, gotovo neopaženo je prošla vest o nizu sudskih odluka kojima se lica povezana sa režimom oslobađaju optužbi za pretnje ili nasilje nad novinarima, piše u delu saopštenja GrO Narodne stranke Niš.

Narodna stranka: Građani Niša umorni od jeftine propagande medija bliskih režimu!

Dalje:

Najnoviji primeri ove opasne tendencije su odbacivanje prijave protiv lica koja su na Vučićevoj inauguraciji napala novinare, o čemu postoje foto i video-zapisi i brojna svedočenja, kao i odluka Kasacionog suda da oslobodi optužbe osobe koje su pretile uredniku „Južnih vesti“, iako su te pretnje potvrđene presudom Višeg suda u Nišu.

Narodna stranka upozorava da ovakvo, neskriveno amnestiranje nasilnika od krivice predstavlja direktno ohrabrenje zlostavljanja i nasilja koje nenarodna vlast sprovodi nad sopstvenim građanima. Zastrašivanje građana, novinara, policije, pa čak i sudija, vrlo brzo eskalira u akte čistog terora.

Posledica toga su mafijaški obračuni, praćeni paljenjem automobila, kakvima smo ovih nedelja svedoci na niškim ulicama. Nekažnjavanje onih koji primenom pretnji i fizičke sile ometaju malobrojne preostale pripadnike nezavisnog i istraživačkog novinarstva u Srbiji Narodna stranka smatra očajničkim pokušajem uzdrmanog totalitarnog režima da uguši slobodnu reč i misao u našoj zemlji, jer režim zasnovan na lažima nema većeg protivnika od istine!

Narodna stranka u Nišu veruje da su građani Niša i Srbije umorni od laži i jeftine propagande državnih i od vlasti kontrolisanih medija; zgađeni naručenim  komentarima SNS botova, plaćenih našim parama, koji navijaju za jednu ili drugu stranu u nasilnoj borbi klanova unutar SNS-a; puni prezira prema težnji vlasti da informisanje u Srbiji pretvore u kaljugu tabloida i vulgarnih rijaliti programa.

Građani zaslužuju istinito i pravovremeno informisanje i zato moramo, svi zajedno, ustati u odbranu novinarske profesije od zastrašivanja i nasilja kojima ih izlaže vladajuća klika. Jer nekažnjeno nasilje prema novinarima samo je prvi korak ka nasilju totalitarne države prema svim svojim građanima!

Komentara: 0


#   SNS   Vlada Republike Srbije   mediji   lokalna samouprava   propaganda   Narodna stranka
@sns_srbija @Vlada_SR @StrankaNarodna @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima