Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Savindan u Gimnaziji "Svetozar Marković"

rssBookmark and Share

27.01.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Učenici i profesori Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu proslavili su danas školsku slavu Sveti Sava, prigodnim programom u odličnoj atmosferi, kako i dolikuje jednoj ovako renomiranoj školskoj ustanovi.

Sveti Sava u Gimnaziji, Foto: BSB Studio
Sveti Sava u Gimnaziji, Foto: BSB Studio

Gimnazijska velika sala bila je mala da primi sve goste, koju su došli da zajedno sa učenicima i profesorima proslave školsku slavu, Svetog Savu. 

Jelisaveta Bosanac sa porodicom

Domaćin ovogodišnje slave bila je Jelisavta Bosanac, učenica II1 odeljenja, i njeni roditelji..

Direktor Marjan Mišić

   Direktor Marjan Mišić, pozdravio je sve prisutne, čestitao školsku slavu i zaželeo svima još više uspeha, koji ovoj ustanovi ne manjakaju i sa kojima se ponosi, pre svega priznanjima i nagradama iz znanja o prirodnim naukama, a poslednje vreme sve više se ističu i nižu uspehe na takmičenjima širom zemlje i iz društvenih predmetima.

Scenski program

Scenski program osmislila je profesoka srpskog jezika Ana Jocić, a za muzički deo pobrinula se Suzana Petrović, profesorka muzike.

   Gimnazuju koja je poznata širom zemlje po festivalu "Nauk nije bauk" svake godine pohađa oko 1000 učenika na različitim smerovima, društveno-jezički, prirodno-matematički, kao i u odeljenjima za obdarene matematičare i fizičare koje je jedino u Srbiji, i u kojima stručne predmete predaju profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu. Od školske 2007/2008. godine upisuju se i učenici sedmog razreda talentovane za matematiku, informatiku i ostale prirodne nauke i koje vidimo kao buduće učenike specijalizovanih odeljenja škole.

Od školske 2008/2009. godine otvoreno je bilingvalno odeljenje u kome učenici slušaju nastavu na srpskom i francuskom jeziku, a od školske 2011/2012. godine i na engleskom. U našoj školi uči se engleski, francuski, nemački, italijanski i ruski jezik.

Komentara: 7


#   prosveta   proslava   učenici   Sveti Sava   Svetozar Marković gimnazija   Nauk nije bauk   Ruski jezik   Školska slava   Marjan Mišić     Suzana Petrović   Ana Jocić
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-9)

  Jovana, 27.01.2016.:
  Za vreme prošle direktorke od škole se nije pravila crkva. Sekularnost države je poljuljana, pa tako i škola.

 • (+7) (-8)

  Zabrinut, 27.01.2016.:
  Šta da se očekuje od ovakvog direktora... Novi kadrovi. Tuga!

 • (+4) (-7)

  Sveta, 27.01.2016.:
  Škola sasvim lepo i dobro funkcioniše i sad.. Programi su prošireni .

 • (+12) (-2)

  MIlica, 27.01.2016.:
  Najbolja Gimnazija. , .. priznata svuda. .

 • (+5) (-0)

  Kosta, 27.01.2016.:
  Marijane, Marijane, šta ti radiš, čoveče... Tuga.

 • (+4) (-4)

  ucenik GSM, 27.01.2016.:
  Profesori u ovoj skoli ne uticu uopste na rad dece, jos ti sa zadovoljstvom pisu jedinice iz nekih glupih razloga. Ima par njih koji ozbiljno rade i to je to. Sto se tice ugleda skole- 90% su zasluzni ucenici! I nije skola "prestizna", "elitna" ili kako vec pricaju. Gimnaziju pokrecemo MI ucenici, jer je uglavnom upisuju vredna deca, zeljna znanja i uspeha! Profesori puse ispred skole zajedno sa ucenicima, neki cak i u skolskim prostorijama. U Oktobru nam je bila inspekcija i nastala je takva frka: ciscenje skole, popravljanje stepenista, sredjivanje dnevnika, apel da nosimo sve knjige i sveske i jos su nam profesori pretili jedinicama za ne nosenje istog, spremanja casova u napred i jos puno toga. A, da. Dajemo 100 dinara mesecno za obezbednjenje skole. 1000x100= 100 000 ?! Zar toliko kosta jedan "security"(inace super lik) + placamo djacki dinar 1200 na godisnjem nivou!!! A direktor nam je naravno dobio posao preko veze, jer mu majka radi u Ministarstvu prosvete... Jedina dobra stvar je: PRIJATELJSTVO i druzenje. Ruku bih dao za neke prijatelje, a verujem i oni za mene! Pozz

 • (+4) (-7)

  Petra, 28.01.2016.:
  U ovoj, kao i u ostalim skolama obelezena je skolska slava na sasvim primeren i odgovarajuci nacin.
  Sa novim direktorom skola ce sasvim sigurno postizati jos bolje rezultate.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}