Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Извршитељ или изнуђивач: Узео Нишлијама 396.000 динара за пола сата посла

rssBookmark and Share

Ниш 09.08.2017. Блиц

Нишлијама Јелени Перовић и њеном брату близанцу Душану Миладиновићу јавни извршитељ Небојша Спасојевић наплатио је 396.240 динара за получасовни рад на лицитацији на којој су, као наследници власника, морали да откупе део национализованог локала.

Јелена и њен брат ће правду тражити на суду Фото: В. Т.
Јелена и њен брат ће правду тражити на суду Фото: В. Т.

Они су се жалили Комори јавних извршитеља, али су их они упутили да своја права остваре на суду.

- За Гинисову књигу рекорда јесте чињеница да је Спасојевић свој рад од 30 минута наплатио више од 396.000 динара. Добили смо решење да платимо 498.950 динара за одржане две лицитације, на којима смо као наследници национализованог објекта у Нишу, који је Законом о реституцији враћен нама, платили два милиона динара да бисмо од Града Ниша откупили преосталих 6/27. Добили смо право да откупимо и тај део објекта, учествовали смо на лицитацији и правом прече куповине откупили тај део 26. јуна. Сутрадан смо уплатили скоро два милиона - прича Јелена.

Међутим, само дан касније њу и брата сачекало је изненађење.

- Били смо запрепашћени кад смо добили рачун од извршитеља. Таман кад смо помислили да је неправда исправљена и да је зграда у којој је мој деда Ђорђе Миладиновић држао кафану "Баштован" најзад враћена нама, добили смо тај енормни рачун - огорчена је Јелена Перовић.

Она напомиње да су за организовање лицитације уплатили 6.000, а онда и још 26.697 динара, што значи да укупно са извршитељем морају да плате 532.697.

- Да ли је могуће да за рад од 30 минута, колико су трајале обе лицитације, неко наплати толико новца. Ово је класично рекетирање. Нас Комора извршитеља сада упућује на суд, што значи нови поступак и нове трошкове за мог брата и мене - каже Јелена Перовић.

Нишки извршитељ Спасојевић није желео да коментарише овај случај, рекавши да на то нема законско право.

Комора: Прво да иду на суд

Комора извршитеља на питање да ли је извршитељ прекршио закон, одговара да они "одлучују о покретању поступка само након одлуке суда".

- Након извршеног надзора, подносиоцу притужбе доставили смо одговор да је дисциплински тужилац Коморе нашао да је поступајући извршитељ, сходно поуци о правном леку, дозволио подношење жалбе суду на решење о трошковима. Суд је једини надлежан за утврђивање неправилности у конкретном случају - навела је Неда Петровић из Коморе за јавне извршитеље.

В. Торовић, Блиц

Коментара: 1


#   Ниш   приватни извршитељи   Комора извршитеља   Јелена Перовић   Душан Миладиновић   Небојша Спасојевић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Srđan, 10.08.2017.:
    Javni izvršitelji, javni beležnici = pljačkaši. Napravljeni su da pljačkaju narod. To do sad radiše sudovi (doduše ne baš efikasno) ali ih napraviše da se preko njih finansira SNS politička oligarhija.


[ Додај коментар ]