Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Становници ГО Црвени крст позвани на састанак поводом рушења објеката ради изградње брзе пруге Београд – Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 02.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У среду, 3. априла, у Официрском дому на улици Орловића Павла 28а, одржаће се важан састанак за грађане Градске општине Црвени Крст, чија се имања налазе дуж будуће трасе брзе пруге.

Илустрација
Илустрација

Позивајући суграђане из овог дела града, као и посебно житеље села Вртиште и Трупале, да се придруже, циљ састанка је пружити одговоре на све недоумице и питања у вези са планираном трасом пруге, као и потенцијалним утицајима на њихове животне и имовинске интересе.

Представници Агенције за просторно планирање Републике Србије ће бити присутни како би пружили релевантне информације и отворили дијалог са грађанима. Очекује се да ће састанак обезбедити транспарентност у процесу планирања и изградње брзе пруге, те омогућити грађанима да изразе своје ставове и бриге.

Овај састанак представља важан корак ка остваривању сарадње између локалне заједнице и надлежних институција, као и учвршћивању партиципативног приступа у доношењу одлука које се тичу инфраструктурних пројеката.

Грађани су позвани да активно учествују, постављају питања и изнесу своје ставове како би се заједно дошло до најбољих решења која ће задовољити интересе целокупне заједнице.


#   Ниш   пруга   Црвени Крст градска општина   Трупале   Вртиште   заобилазница   брза пруга
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима