Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Ниш први у Србији са првим добровољним локалним извештајемПрво Интернационално такмичење соло певача “BELCANTO” у НишуКо је одговоран за лоше стање терена стадиона "Дубочица": Бранко Радујко, генерални секретар ФСС, обавио инспекцију новог стадиона у ЛесковцуПрокупље: Конкурс за најбољу песму о јунацима „Гвозденог пука“Временска прогноза: Претежно сунчано"Српска политичка посла": Ко покушава да "разбије"  некада уједињену опозицију, сада власт у нишкој МедијануУ Врању почињу 44. „Борини позоришни дани“ – 100 година постојања позоришта


Током дана изнад већег дела претежно сунчано, на северу и западу Србије повремено уз умерену облачност. Ветар слаб и умерен, у скретању на северни и северозападни.
Родитељ једног ученика Основне школе "Мика Антић" у Нишу физички је насрнуо на директора школе, Милоша Станковића, у његовој канцеларији. Према речима нишке полиције, инцидент је пријављен од стране школе, а надлежни органи утврђују околности догађаја. Основно јавно тужилаштво у Нишу такође је обавештено о овом случају.
Град Ниш постао је први у Србији који је представио добровољни локални извештај, развијен уз подршку Уједињених нација, којим се анализира тренутна ситуација у граду и доносе конкретне препоруке и акциони планови усмерени ка циљевима одрживог развоја.
Тренутна дешавања у Градској општини Медијана указују на прве знаке подела унутар коалиције која је формирана након последњих локалних избора.
Ирска авио-компанија Рајан ер најавила је повећање броја полазака за Беч у последњој недељи летњег реда летења, као и у првој недељи зимског реда. У оквиру преласка између два режима, путници ће имати више опција за летове према главном граду Аустрије
У Спортској хали у Врању свечано је отворен Седми пчеларски сајам југоисточног Балкана под називом „Отворени Балкан“.
Туристички цвет је најпрестижнија награда у области туризма, а ове године међу номинованима је чак пет учесника из Ниша! Туристичка организација Ниш, као и туристички привредници хотел Tami Residence, Nature Travel Office, Aero Turs Niš и Mondorama су номинована за најбољу туристичку организацију у Србији.
Делегација Фудбалског савеза Србије на челу са Бранком Радујком, генералним секретаром, обавила је инспекцију стадиона „Дубочица“ у Лесковцу. После меча против Швајцарске и победе остварене у лепој атмосфери, сенку на успех бацила је слика са терена, односно лоше стање травнате подлоге.
У Позоришту „Бора Станковић“ у Врању, одржана је конференција за медије поводом представљања програма 44. Бориних позоришних дана, који ове године носе слоган „Естетика и етика сучељавања“. Фестивал почиње у понедељак, 21. октобра, са Свечаном академијом којом ће се обележити велики јубилеј – 100 година постојања позоришта.
Делегација Европске инвестиционе банке (ЕИБ) и јединице за имплементацију реконструкције клиничких центара у Србији посетиле су Универзитетски клинички центар (УКЦ) Ниш како би се увериле у предузете активности за почетак друге фазе реконструкције овог здравственог центра.
За све љубитеље турбо-фолк музике, популарна певачица Теа Таировић приредила је у петак концерт пред више од 6.000 људи у спортској дворани "Чаир" у Нишу, потврдивши тиме свој статус једне од најтраженијих музичких звезда на Балкану. Карактеристична по својим хитовима и енергичним наступима,
Факултет уметности Универзитета у Нишу организује I Интернационално такмичење соло певача “BELCANTO”, које ће се одржати од 25. до 27. октобра 2024. године. Ово такмичење окупиће ученике и студенте соло певања из земље и иностранства, као и њихове професоре, како би представили свој таленат и достигнућа у уметничком певању.
Екипа портала "АМ ПРЕС" и "Јужне Србије Инфо" посетила је нишко Позориште лутака баш када се обележава Светски дан позоришта за младе и децу и уочи Светског дана луткарства. Чини се, боље прилике није могло да буде, потврђује и Милица Радуловић директорка те посебно важне нишке установе културе за децу и "оне мало старије".
Популарна млада певачица, Теа Таировић, одржала свој први солистички концерт у Нишу, у крцатој хали Чаир. Пре неколико година присутвовала сам прослави велике матуре једне изузетне гимназијске генерације. Било је лепо и весело, али у једном тренутку настаје свеопшти хаос и метеж, у најпозитивнијем смислу. Хорски се орило: „Нек ноћас гори Балкан…“, пише у свом блогу…



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима