Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас почиње завршни турнир женског Купа Милан Цига Васојевић у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 18.03.2023. Кошаркашки савез Србије

У недељу 19. марта 2023. почиње завршни турнир женског Купа Милан Цига Васојевић, који се и ове године одржава у Нишу, у дворани „Чаир“. У првом полуфиналу 19. марта од 17.30 часова састају се Арт Баскет и Партизан 1953, а од 20.00 часова Црвена звезда мтс и Краљево. Финале је заказано за понедељак 20. март у 20.00 часова. Све утакмице директно ће преносити ТВ Арена спорт.

Фото: КСС
Фото: КСС

Улазнице за утакмице женског Купа пуштене су у продају и можете их купити преко www.tickets.rs

Као што је већ најављивано, враћамо и Мини куп за пионирке, па ће у недељу, у сали ОШ „Душко Радовић“, од 12.30 сати играти Арт Баскет и Студент из Ниша, а од 14.30 сати Црвена звезда мтс и Краљево. Меч за треће место и финале играју се у великој дворани „Чаир“, у понедељак од 14.00, односно од 16.00 часова.

Капитени четири екипе учеснице изнели су очекивања пред полуфиналне мечеве.

Невена Наумчев (Црвена звезда мтс)

– И прошле године смо у полуфиналу играли против Краљева, надам се да исход бити исти… Желела бих срећу мојим саиграчицама и другим екипама. Ако желимо да поново освојимо Куп, морамо да добијемо обе утакмице. са тим ставом идемо у Ниш…

Драгана Гобељић (Краљево)

– Честитала бих свим екипама на пласману, сигурно да заслужују да се нађу у завршници Купа. Верујем да ће свака утакмица бити квалитетна и да ћемо људима приказати лепу кошарку, а на крају нека најбољи победи. Што се тиче моје екипе, сигурно ћемо доћи максимално концентрисане и спремне за сваког противника.

Невена Вучковић (Арт Баскет)

– Срећна сам што ћемо учествовати на финалном турниру Купа Милан Цига Васојевић, све екипе су заслужено овде… Противник у полуфиналу нам је млади тим Партизана, драго ми је што ће бар једна млада екипа играти у финалу. Надам се фер и коректној игри и нека најбољи победи.

Марина Давинић (Партизан 1953)

– Ми смо већ направили велики успех победом против Војводине 021 у четвртфиналу, веома сам поносна на саиграчице и верујем да ћемо то пренети и у Ниш. Противник нам је Арт Баскет, врло млада талентована екипа, као и ми, сматрам да ће победити онај ко буде имао већу енергију и жељу. Спремићемо се добро, то је, ипак, само једна утакмица, тако да свако може сваког да победи.

Када је реч о историји овог такмичења, од 2006. године, од када је Србија самостална држава, највише трофеја националног Купа освојиле су кошаркашице Хемофарма, чак пет, од чега четири заредом од 2007. до 2010. године. Црвена звезда има четири Купа 2016, 2017, 2019. и 2022, Партизан се радовао три пута – 2011, 2013. и 2018, а Радивој Кораћ, Војводина, Краљево и Арт Баскет по једном, Кораћ 2014, Новосађанке 2015, Краљево у Сурдулици 2020, а Арт Баскет 2021. у Вршцу.


#   Ниш   кошарка   жене   ТВ Арена   хала Чаир   Куп Милан Цига Васојевић.   Душко Радовић
@arenasport_tv @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима