Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кућица на стени код Беле Паланке

rssBookmark and Share

Бела Паланка 12.04.2016. РТС

Ако вас пут нанесе у подножје Суве планине, близу Дивљанског језера, између Беле Паланке и Бабушнице, може да вас изненади кућа у шуми. Густа шума не умањује лепоту викендице Мирослава Павловића који је грађевину подигао на занимљивом месту.

Кућица на стени код Беле Паланке

Кућица је смештена осам метара изнад земље. Има десетак квадрата и најосновнији намештај. Мирослав не жали што његов кутак нема струју, воду ни телефон, јер овде каже, далеко од градске буке, одмара.

„Кућа је грађена пре 35 година, као дете сам заволео ову стену и решио сам да једнога дана изградим овде викендицу за одмор. Кућа је грађена од крова па наниже ка поду, мало је теже било да се сагради. Док други то нису ни могли да схвате, ја сам као дете то замилио и тако је касније и урадио“, објаснио је Мирослав Павловић, градитељ овог необичног здања.

Иако га супруга и две ћерке некада нису подржавале у остварењу дечачког сна, Миросалав није одустајао. Грађевину, коју је започео са 24 године је сам пројектовао, а планира и да је ускоро прошири, јер сада и породица овде често долази.

„Материјал сам уз помоћ пријатеља изнео довде, било је тешко узбрдо, нисам могао све сам. Овде немам комшије, сам сам, али је природа мој комшија“, истиче Павловић.

Случајни пролазници застану, најпре да уживају,а потом и да се фотографишу јер кућа без темеља на стени је, бар на југоистоку Србије, права је реткост.

Драгана Сотировски

video...

Коментара: 0


#   Драгана Сотировски   Бела Паланка   Бабушница   Дивљанско језеро   Мирослав Павловић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима