Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

По првом снегу одржана пета Џипијада „Радан 2018“

rssBookmark and Share

Ђавоља Варош 12.12.2018. Јужна Србија Инфо

Крајем новембра, успешно је одржана традиционална, пета по реду – Џипијада „Радан 2018“. Организатор је Туристички кластер Раданског подручја, који обухвата територије пет општина у окружењу Радан планине, Бојник, Лебане, Медвеђу, Kуршумлију и Прокупље.

По првом снегу одржана пета Џипијада „Радан 2018“

Траса, којом су прошла возила, почела је од Луковске Бање, преко Растелице и Жегрове до Kуршумлијске Бање, даље до Рудара, затим магистралом до Ђавоље Вароши, преко села Ђаке, до Гајтанских врата и Пролом Бање. Промотивна вожња теренским возилима имала је за циљ да укаже на потребу изградње путне инфраструктуре, као и на лепоту југа Србије.

Према речима председника Општине Kуршумлија, Радољуба Видића, туристи не воле да дођу у једном правцу и да се истим правцем враћају, зато се представници Туристичког кластера Раданског подручја залажу за повезивање пет општина у окружењу, тј. за кружни пут преко Радана, који би спојио четири бање и три светске дестинације.

Раданско подручје представља ризницу природног и културног блага, путовање између два округа скратило би се за око 60 километара, повезале – Сијаринска, Луковска, Пролом и Kуршумлијска Бања, у свету познати локалитети – Царичин Град, Ђавоља Варош, неолитско насеље Плочник, али и бројна места на самој Радан планини.


#   Ђавоља Варош   Царичин град
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима