Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Руси узурпирали Сокобању

rssBookmark and Share

Сокобања 01.10.2012. Izvor: Rts

Сокобањци могу да се похвале једном од бољих сезона, јер су им инвестиције, попут аква-парка и спортске хале, помогле да имају највећу посећеност у последњих пет година. Међу страним туристима први пут је било породица из Русије. Представници највећих руских туристичких агенција ових дана уговарају посао за следећу сезону.

Руси узурпирали Сокобању

Профит су видели на Бабином зубу, али је због захтева клијената, 10 руских туроператера ипак одлучило да посао започне са Сокобањцима.

Како би се лично уверили у предности бање под Озреном, искористили су чартер лет од Москве до Подгорице, а одатле редовну авио-линију до Ниша.

Владимир Сукотеплов, туроператер из Курска, каже да су за руске туристе најбитнији мир, тишина и релаксација. "То Сокобања има. Mеђутим, неопходна су улагања да би се достигли европски стандарди бањског лечилишта", истиче Сукотеплов.

Руске туристе однедавно је почео да занима и здравствени туризам, наводи Јелена Виднијева, туроператор из Москве. "О Сокобањи се на нашем тржишту мало зна, али они који су боравили овде доста je хвале", каже Виднијева.

Русима се највише допало купање у једином очуваном турском амаму на Балкану, комфор у бањским приватним апартманима и добра ванпансионска услуга. Предност Сокобање је, кажу, и близина аутопута и нишког аеродрома, који је од бање на 45 минута вожње.

"Осим природних лепота Сокобање, понудили смо им комфоран смештај и здраву храну, али и локације за инвестиције", истиче Војкан Никодијевић, власник Инфо портала о Сокобањи.

Повољна клима и термоминерални извори привукли су у Сокобању туристе из свих крајева света, који су ове године остварили милион ноћења, што је за 30 одсто више него прошле године.

Петогодишња Олга, која болује од астме, у Сокобању је стигла из руске Чељабинске области. Њена бака Људмила Перидма је о лековитости бањских извора сазнала на интернету.

"Овде нам се веома допало. Овако добре људе нигде нисам срела и желим свима да кажем 'хвала на добродошлици'", наводи Људмила перидма из Чељабина.

Доктор Гордана Видановић из Специјалне болнице у Сокобањи каже да су најважнији реч и утисак. "Када људи који бораве овде оду у своја места и најближима кажу како су се провели, то је онда за нашу бању најбоља реклама", наводи Гордана Видановић.

Осим аква-парка, понуду Сокобање обогатиће и модеран велнес-центар на 60 ари, у који наш инвеститор улаже швајцарски капитал од милион и по евра. Почеће да ради на пролеће када ће, како је договорено, угостити прву организовану групу туриста из Русије.

Коментара: 0


#   Сокобања   Руси   здравствени туризам
@


 


[ Додај коментар ]