Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Залеђени и водопади на Старој планини

rssBookmark and Share

Стара планина 25.01.2016. Пиротске Вести

Током најхладнијих зимских дана, често се због хладноће заледе чак и старопланински водопади. Тако је ових дана лед оковао и водопад Тупавицу, један од најлепших водопада у Србији.

Фото: Милан Симоновић
Фото: Милан Симоновић

Тупавицу је данас обишла екипа заљубљеника у Стару планину и фотографију из Ниша.

Како је Пиротским вестима казао фотограф из Ниша Милан Симоновић, упркос екстремно хладном времену, екипа заљубљеника у Стару планину и фотографију упутила се на пут ка Тупавици из Ниша, где је било 11 степени испод нуле, а већ у Дојкинцима било је око 19 степени испод нуле.

– По проласку кроз Пирот, идући ка Рсовцима температура је почела нагло да пада, да би нас у Дојкинцима сачекало лепих 19 степени испод нуле. Обзиром да је у плану поред Тупавице био и водопад Драганов вир, брзим темпом смо пртили снег ка водопаду. Иако смо Тупавицу виђали више десетина пута у различитим издањима, на нас је данас оставила јак утисак тако да смо одлучили да у том бајковитом амбијенту уживамо што дуже а даљу акцију отказали. Препорука свим заљубљеницима у природу је да посете Тупавицу и преко зиме и да обилазе и остале старопланинске водопаде који су по мени далеко најлепши у Србији-каже Симоновић за Пиротске вести.

Симоновић је аутор и фејсбук стране посвећене управо Старој планини која може да се види на следећој адреси: 

https://www.facebook.com/DiscoverOldMountain/?__mref=message_bubble

Аутори фотографија Милан Симоновић, Петар Стефановић


#   Стара планина   зима   лед   Тупавица   водопади   Дојкинци   фотограф   Пиротске вести   Милан Симоновић   Рсовци
@pirotskevesti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима