Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Боцан-Харченко у Нишу - традиционално пријатељски односи са Русијом

rssBookmark and Share

Ниш 09.06.2021. Јужна Србија Инфо

Амбасадор Руске Федерације Александр Боцан – Харченко данас је боравио у Нишу. Са њим је градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је о неговању традиционално пријатељских односа и унапређењу економске и културне сарадње, као и очувању меморијала на територији града Ниша који сведоче о заједничкој историји две земље.

Амбасадор Боцан-Харченко у Нишу - традиционално пријатељски односи са Русијом

Она је напоменула да су са Његовом екселенцијом разговарили о помоћи Српско-руског хуманитарног центра (СРХЦ) граду и околини у време елементарних непогода. Драгана Сотировски обавестила је Боцан-Харченка о радовима на уређењу парка испред Споменика погинулим совјетским војницима у Другом светском рату.

Повезивање Ниша и руских градова авиолинијама после пандемије и туристичка понуда Ниша је могућност за унапређење даље сарадње, констатовали су саговорници.

Боцан-Харченко је захвалио Граду Нишу и градоначелници на помоћи коју пружа запосленима СРХЦ који има искључиво хуманитарни циљ и хуманитарну сврху, као и на очувању меморијала који сведоче о заједничкој историји две земље и очувању сећања на те историјске догађаје.

Његова екселенција је указала на велике могућности привредне и културне сарадње и укључивању Ниша у разговоре у тим областима који се воде на билатералном новоу између Србије и Руске Федерације.
Наше разговоре о културној сарадњи врло брзо можемо претворити у живот, напоменуо је Боцан-Харченко.

У разговору су учествовали градски већник Ненад Станковић и председник Удружења српско-руског пријатељства и руских сународника „Наисус“ Ђорђе Јанковић.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Русија   РСХЦ Руски хуманитарни центар   Александр Боцан-Харченко
#GradonacelnicaN @A_BocanHarcenko @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима