Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хала „Чаир“ постаје привремена ковид болница - Ниш спреман за трећи талас

rssBookmark and Share

Ниш 02.11.2020. Јужна Србија Инфо

Опремањем Хале „Чаир“ и њено претварање у привремену ковид болницу израз је спремности града за трећи талас епидемије, рекла је градоначелница Ниша и члан републичког Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 Драгана Сотировски приликом обиласка хале где су почеле припреме за њену пренамену.

Хала „Чаир“ постаје привремена ковид болница - Ниш спреман за трећи талас

У хали ће бити збрињавани пацијенти са лакшом клиничком сликом, а струка ће рећи када ће почети пријем првих пацијената у Чаиру.

Халу „Чаир“ обишли су члан републичког Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 проф. др Бранислав Тиодоровић, заменик директора Клиничког центра Ниш проф. др Владан Ћосић, координатор привремене ковид болнице у Чаиру и помоћник директора Клиничког центра проф. др Горан Станојевић и проф. др Жарко Ранковић.

Привремена ковид болница имаће комплетну опрему и средства за несметан рад, обезбеђено је грејање хале у којој ће бити 196 места за пацијенте који захтевају овакав начин лекарског надзора.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Жарко Ранковић   Бранислав Тиодоровић   штаб за ванредне ситуације   кризни штаб   Коронавирус   хала Чаир   ковид болница
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима