Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мештани добијају воду за пиће након више деценија

rssBookmark and Share

Прокупље 23.12.2014. Јужна Србија Инфо

Снабдевање водом је вишедеценијски проблем за мештане Гарића који живе у вишој зони, односно горњем делу овог насеља које се водом снабдева са изворишта Добротићка река.

Мештани добијају воду за пиће након више деценија

Према речима техничког директора КЈП Градски водовод, Моме Милојковића, локална самоуправа је издвојила средства  за  овај пројекат  који  ће почети  да се раелизује након прибављене техничке документације.

 -У плану је изградња пумпне станице у Гарићу , која ће водом снабдевати становнике горњег дела овог насеља, односно оне који живе у Пасјачкој, Симоновачкој, Соколичкој и Болничкој улици. Већина  домаћинстава се водом снабдева са изворишта Добротићка река, које су мештани давно сами изградили. Та вода није за употребу јер је хемијски и бактериолошки неисправна, тако да ће се изградњом пумпи довести градска вода до постојећег резервоара, а извориште Добротићка река затворити. Прикључењем на градски водовод снабдевање водом овог дела града прелази у надлежност КЈП Градски водовод, који врши контролу  постројења, наплату воде и брине о уредном и квалитетном водоснабдевању.   


#   Прокупље   вода   локална самоуправа   Момо Милојковић   Гарић насиље   вода за пиће
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима