Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки марш од двадесет километара министра Вулина

rssBookmark and Share

Ниш 02.12.2018. Јужна Србија Инфо

Припадници нишког 63. падобранског батаљона, у оквиру редовних планираних активности, извели су јуче кондициони марш у дужини од 20 километара у урбаним условима у рејону града Ниша, у коме је учествовао и министар одбране Александар Вулин.

Нишки марш од двадесет километара министра Вулина

Марш је био прилика да се у изазовним временским условима провери ниво оспособљености припадника 63. падобранског батаљона, а уз поштовање свих кондиционих норми у Војсци Србије. Марш је реализован у прописаном времену које износи пет километара на час током комплетне стазе.

Министар Вулин је, након доласка у нишку касарну "Аеродром", која је била завршна тачка марша, и разговора са припадницима батаљона, истакао да је 63. падобрански батаљон достојан настављач традиције славне 63. падобранске бригаде.

"Данас сам имао прилику да се лично уверим у висок ниво њихове физичке припремљености, изузетан ниво обучености и оно што је најважније и оно што одликује нашу Војску, изузетно висок морал, решеност да се земља чува и да се спроводе сви задаци", истакао је министар одбране.

Према његовим речима у наредном периоду посебна пажња ће се усмеравати на обуку специјалних јединица, на повишење нивоа физичке припремљености читаве наше војске, као и на даље унапређење њиховог материјалног положаја.

Министар Вулин је, након марша, у нишкој касарни "Аеродром" обишао и спомен собу 63. падобранске бригаде, као и спомен-обележје посвећено настрадалим припадницима у кругу те касарне.

Коментара: 0


#   Ниш   Александар Вулин   Јужна Србија Инфо   Министарство одбране   63. падобранска   Војска Србије   војни аеродром
@VulinAleksandar @juznasrbija @mo_i_vs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима