Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове мере Кризног штаба - ношење маске напољу, ипак само препорука

Bookmark and Share

16.10.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Кризни штаб за борбу против ковида-19, због повећања броја нових случајева заразе, донео je данс одлуку о увођењу нових мера за сузбијање ширења коронавируса. Мере ступиле ступиле на снагу – шта је од данас забрањено, а шта препоручено.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Препорука да се маске носе и на отвореном 

Влада је разјаснила одлуку Кризног штаба о ношењу маски на отвореном. Према објашњењу Владе, ношење маски је обавезно у затвореним просторима, док се грађанима препоручује да маске носе и на отвореном.

Заменица директора Института "Батут" др Дарија Кисић Тепавчевић прецизирала је у изјави за Танјуг да је ношење маски на отвореном ипак препорука Кризног штаба, а не обавеза.

Дарија Кисић је, раније данас, након седнице Кризног штаба за РТС рекла да ће ношење маски, према одлуци Кризног штаба, бити обавезно свуда, укључујући и отворене просторе. 

Локалне самоуправе не смеју да одобравају окупљања  

Кризни штаб је донео одлуку и да забрани локалним самоуправама да дају специјалне дозволе за организацију различитих окупљања.

Дарија Кисић је навела да ће се од данас пооштрити контрола свих мера које су раније ступиле на снагу.

То укључује забрану рада угоститељских и трговинских објеката после 23 сата и окупљање до 30 људи у затвореном простору. До прошле недеље је угоститељским објектима који имају башту био дозвољен рад до један сат после поноћи.


#   локална самоуправа   штаб за ванредне ситуације   Завод за јавно здравље   привремене мере   кризни штаб   Коронавирус   заштитне маске   Дарија Кисић Тепавчевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима