Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Žandarmerija potisnula demonstrante iz RTS-a, situacija u Aberdarevoj i dalje napeta

Bookmark and Share

Beograd 16.03.2019. RTS, Južna Srbija Info

Žandarmerija je potisnula učesnike protesta "Jedan od pet miliona", predvođene liderima opozicije, koji su večeras upali su u zgradu Radio-televizije Srbije i zahtevali uživo uključenje u program.

Žandarmerija potisnula demonstrante iz RTS-a, situacija u Aberdarevoj i dalje napeta

Ulazi u zgradu RTS-a bili blokirani. Nešto ranije, ministar policije Nebojša Stefanović u vanrednom obraćanju, zamolio je demonstrante da mirno napuste zgradu televizije.

Žandarmerija je večeras oko 22 sata, potisnula demonstrante i predstavnike opozicije iz prostorija Javnog servisa.

Ispred zgrade RTS-a u Aberdarevoj situacija je napeta.

Ranije...

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" ušli su u zgradu Javnog servisa, predvođeni liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem. Prisutni su i lider Demokratske strane Zoran Lutovac i jedan od čelnika Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

Oni su oko 20 časova, tokom trajanja Dnevnika 2, ušli u zgradu RTS-a iz Aberdareve ulice.

Ubrzo nakon toga stigli su i pripadnici specijalnog odreda policije i Žandarmerije koji su raspoređeni po hodnicima Radio-televizije Srbije. Oni su sprečili demonstrante da se sa nižih spratova popnu gore.

Demonstranti su hodnike Radio-televizije Srbije izlepili trakama, polomili stakla i poručili da žele da se uključe uživo u program.

Boško Obradović rekao je da demonstranti žele da oslobode Radio-televiziju Srbije kako bi se, kako kaže, saznalo šta učesnici protesta "Jedan od pet miliona" imaju da poruče.

Svi ulazi u zgradu RTS-a trenutno su blokirani. 

Istovremeno, na parkingu ispred zgrade u Takovskoj demonstranti održavaju performans pod nazivom "Dnevnik slobodne Srbije".

Povodom upada demonstranata u zgradu RTS-a oglasilo je Ministarstvo kulture i informasanja, navodeći da ulazak demonstranata predstavlja prelazak one delikatne linije koja društvo deli od anarhije i bezakonja.

"Pozivamo grupu koja je ušla u zgradu RTS-a da se povuče, a one koje ih podržavaju, na uzdržanost od takvih postupaka", saopštilo je Ministarstvo kulture. 

Komentara: 0


#   Beograd   MUP RS   žandarmerija   Nebojša Stefanović   RTS   Dragan Đilas   Boško Obradović   Zoran Lutovac   1 od 5 miliona
@nesastefanovic @rts_vesti #1od5miliona @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}