Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novinari konačno izašli iz blokirane zgrade Predsedništva, nakon vanrednog obraćanja predsednika Vučića

Bookmark and Share

17.03.2019. RTS, Južna Srbija Info

Novinareske ekipe koje su izveštavale sa vanrednog obraćanja predsednika Aleksandra Vučića, nakon nekog vremena i uz veliko obezbeđenje izašle su na jedan od izlaza zgrade Predsedništva, koja je praktično blokirana demonstrantima, predvođenim delom lidera opozicije. Na Andrićevom vencu i dalje se nalaze demonstranti i lideri opozicije koji se smenjuju i govore sa improvizovane kamion-bine.

Novinari konačno izašli iz blokirane zgrade Predsedništva, nakon vanrednog obraćanja predsednika Vučića

Kao je sinoć najvaio, jedan od lidera "Zajedno za Srbiju", Bošako Obradović, demonstarnti su se danas u 12 časova, okupili ispred zgrade Predsedništva u Beogradu, zahtevajući smenu vlasti, kada su praktično i blokirani svi ulazi u samu zgradu. 

Nešto kasnije, organi reda su "odblokirali" jedan od izlaza iz zgrade na Andićevom vencu, na koji su izašle novinarske ekipe.

Vučić o pogromu na KiM i upadu u RTS..

Predsednik Srbije obratio se javnosti iz zgrade Predsedništva. Aleksandar Vučić govorio je o pogromu Srba ka Kosovu i Metohiji i napretku zemlje, a veći deo obraćanja posvetio je upadu demonstranata i dela opozicije u zgradu RTS-a. U pozadini su se čule pištaljke demonstranata koji su se okupili na Andrićevom vencu.

Aleksandar Vučić je vanredno obraćanje javnosti počeo podsećanjem na pogrom Srba na Kosovu i Metohiji, 17. marta 2004. godine.

Srbija će zaštititi svoj narod, ukoliko oni koji treba da ga čuvaju taj posao ne obave.

"Želimo da nastavimo dijalog, ali plašim se da neki drugi pokazuju da neće nastavak", rekao je Vučić.

Ističe da je za Beograd kompromis najbolje rešenje, ali napominje da je Srbija odlučna da sačuva svoj nacionalni interes.

Povodom upada demonstranata i dela opozicije u zgradu RTS-a, Vučić je rekao da je država mesecima ćutala, ali da neće dozvoliti nikome da nasiljem ugrožava bilo koga.

Oštro je kritikovao unošenje motorne testere u zgradu javnog servisa, a lidere opozicije koji su učestvovali u jučerašnjem upadu u zgradu RTS-a nazvao ih "fašistama" i "tajkunima".

"Nije njima meta ni RTS ni neko drugi, meta im je taj koji može u lice da im kaže da su lopuže, taj koji se ne plaši da im kaže šta su sve opljačkali", rekao je Vučić.

"Svi koji su učestvovali u nasilju, i sinoć i bilo kad u budućnosti, odgovaraće pred zakonom", rekao je Vučić i istakao da ljudi mogu da protestuju i da glasaju, ali da nasilje u Srbiji nije dozvoljeno.

"Iz Srbije poslata slika koju mi ne želimo da šaljemo", rekao je Vučić i istakao da je ponosan na policiju.

Novinarima RTS-a poručio je da mogu da se osećaju bezbedno i da će moći slobodno da rade u svojoj zgradi.

Naveo je i da je dobio informaciju da se narod na Kosovu i Metohiji okuplja, jer želi da krene u Beograd da ga brani.

"Nema potrebe da me brani bilo ko. Nikada neće fašistički lider Boško Obradović i tajkun Dragan Đilas vladati ovom zemljom", rekao je Vučić.

Ponovio je da je spreman da razgovara sa svim građanima, ali da sa predstavnicima opozicije neće da razgovara, čak ni sada, kada mu je, kako kaže, život ugrožen.


#   predsednik   MUP RS   Aleksandar Vučić   RTS   Dragan Đilas   Boško Obradović   mediji   predsednik Srbije   demonstracije   Zajedno za Srbiju
@avucic @rts_vesti @ZajednoZaSrbiju @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima