Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бизнис форум у Нишу: Нудимо мађарским инвеститорима најбоље услове за пословање у Србији

rssBookmark and Share

21.11.2016. З.С. Јужна Србија Инфо, srbija.gov.rs

Александар Вучић истакао је данас на српско-мађарском бизнис форуму у Нишу, да добри политички односи двеју земаља отварају могућност пуне сарадње у свим областима економије, најавивши директно повезивање привредника и компанија.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Премијер је на бизнис форуму који је одржан након заједничке седнице влада двеју земаља, поручио мађарским инвеститорима да ће им Влада Србије обезбедити најбоље могуће услове за пословање.

Фото: Јужна Србија

Он је инвеститорима из Мађарске пренео да Србија нуди добро обучену радну снагу, као и веома добре подстицајне мере за било који посао који желе да покрену.

Према његовим речима, наша земља нуди и субвенције по радном месту, заједничку изградњу инфратруктурних објеката, производних хала, приступних путева и друго. 

Србија може да понуди боље услове него било која друга земља у региону, подвукао је премијер и додао да је неопходно охрабрити и српске инвеститоре да покушају да улажу у Мађарској.

Вучић је указао на то да је управо данас потписан уговор са једном великом јапанском компанијом која ће у Шапцу запослити 1.700 људи, док је немачка фабрика "Кромберг Шуберт", која се бави прозиводњом делова за аутомобиле, отворила свој погон у Крушевцу.

Он је пренео да је и на заједничкој седници влада двеју земаља разговарано о потреби већег инвестирања мађарске привреде у Србији, али и обрнуто.

Фото: Јужна Србија Инфо

Пословни форум Србија–Мађарска, на коме учествује 250 привредника из 170 компанија, одржава се у организацији Привредне коморе Србије и Националне трговинске куће Мађарске.

Према подацима Републичког завода за статистику, укупна спољнотрговинска робна размена Србије и Мађарске је прошле године износила 1,1 милијарду евра, што је за приближно 50 милиона евра више у поређењу са 2014. годином, односно 4,9 одсто.

Фото: Јужна Србија

У првих осам месеци 2016. године трговинска размена између две земље повећана је за пет одсто у односу на исти прошлогодошњи период, а томе је допринело отварање мађарских трговинских представништава.

Укупан робни извоз у Мађарску у 2015. износио је 320,9 милиона евра и представљао је 2,7 одсто укупног извоза Србије.

Коментара: 0


#   субвенције   Јужна Србија регион   Александар Вучић   Влада Републике Србије   Јужна Србија Инфо   Економски форум   привредници   Тами хотел   Привредна комора   Мађарска   Марко Чадеж   Виктор Орбан
@avucic @Vlada_SR @juznasrbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима