Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац први по конкурентности међу 34 града

rssBookmark and Share

Лесковац 20.07.2017 Јужна Србија Инфо

Према порталу Конкурентност градова и општина у односу на 2013. годину, индекс конкурентности Лесковца значајно је побољшан, ово је речено на састанку на којем је било речи о анализи конкурентности локалних самоуправа.

Лесковац први по конкурентности међу 34 града

На основу унетих података, Лесковац се налази на првом месту у односу на 34 локалне самоуправе јужне и југозападне Србије, колико укупно учествује у пројекту Студија конкурентности градова и општина у јужној и југозападној Србија.

Ова студија започета је у оквиру програма ЕУ ПРОГРЕС.

„Ови подаци видљиви су и у пракси. Тако су у току преговори са инвеститором који планира да у Лесковцу отвори фабрику са 2 000 радних места, а очекује нас долазак још једног инвеститора у Грделицу – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је присуствовао састанку.

Сврха овог пројекта је да са једне стране утврди стање расположивих ресурса и потенцијала за одржив развој заједнице, а са друге могућност и капацитет локалне самоуправе да располаже с њима.

„Портал Конкурентност градова и општина за јавност ће бити видљив септембра ове године. Сада обилазимо локалне самоуправе и разговарамо са њиховим представницима о начинима за унапређење њихове конкурентности – рекао је Бојан Марчић, сарадник на програму за општинско управљање испред ЕУ ПРОГРЕС-а. 

Коментара: 0


#   Лесковац   инвестиције   пројекат  локална самоуправа  Европски Прогрес  конкурентност
@
[ Додај коментар ]