Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нижи рачуни за грејање у Нишу!?

rssBookmark and Share

26.01.2016. Јужна Србија Инфо

Ефекти пада цена енергената на тржишту за кориснике даљинског грејања у Нишу биће видљиви на првом наредном рачуну за грејање, тврде на Градском већу, пише Белами портал.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Да ће бити тако, аргуметују одлукама којима су дефинисани нови, нижи износи за варијабилни део и цене снабдевања крајњег купца. Уместо садашњих 5,53 динара за варијабилни део, он ће износити 5,12,а цена смабдевања са 1107 динара пашће на 1004,72 динара по квадратном метру, на годишњем нивоу, или са 88,17 на 83,73 динара на месечном нивоу.

Иако се ове ниже цене примењују још од 1. октобра прошле године, званично ступају на снагу дан након објављивања одлука Градског већа у новом броју Службеног листа Града Ниша, речено је на седници Градског већа.

Градски већник ресорно задужен за област комуналних делатности, Милош Банђур, тврди да су Нишлије већ добиле рачуне обрачунате по нижим ценама што је само доказ да Град и Топлана, стриктно, поштују принцип усклађивања износа у зависности од цене енергената, како је раније и било најављивано.

Извор: Белами портал

Коментара: 0


#   Градско веће   Градска топлана ЈКП   енергетика   Милош Банђур   тржиште   Градски већник   цене   енергенти   даљинско грејање   пад
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима