Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Перишић: “Најављени протести су неоправдани“ (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

23.09.2015.

Корисницима даљинског грејања ипак неће бити потребна сагласност скупштине станара да би раскинули уговор са Топланом, одлучило је Градско веће.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

Већници такође нису усвојили ни поскупљење фиксног дела који је тражила Градска топлана.Градоначелник Ниша Зоран Перишић сматра да су протести Удружења председника скупштина станара и синдиката ЈКП „Медиана“ најављењи за време заседања градске скупштине – неоправдани.

Градско веће је усвојило Амандмане на Предлог одлуке о условима и начину снабдевања топлотном енергијом који кажу да корисницима даљинског грејања ипак неће бити потребна сагласност скупштине станара да се искључе са мреже, али ће ипак морати да обавесте о томе своје комшије. Такође, трошкове привремене обуставе испоруке топлотне енергије сносиће Топлана, која ће моћи и да контролише инсталације код бивших корисника. Градко веће није дало сагласност на одлуку надзорног одбора Градске Топлане да фиксни део рачуна поскупи са 28, 26 динара на 32, 38 динара по квадрату.

Иако је на августовским рачунима за грејање кwх обрачунат по старој цени од 7 и по динара, грађани ће га плаћати по цени која буде важила за време грејне сезоне, а разлика коју сада авансно плаћају, биће им умањена, појашњава Банђур. Иначе, тренутна цена кwh је 5, 53 динара.

Перишић сматра да су протести Удружења председника скупштина станара, као и синдиката ЈКП „Медиана“ због одлуке да им се припоји део „Горице“, најављени за време заседања градске скупштине – неоправдани.

Веће је одлучило и да елаборат који је стајао у предлогу одлуке о снабдевању топлотном енергијом а који је спорило Удружење скупштина станара, неће морати да садржи начин даљег грејања, већ само техничке могућности за искључење.

НТВ Ниш

video...

Коментара: 0


#   Градско веће   поскупљење   Градска топлана ЈКП   протест   Зоран Перишић   Милош Банђур   цена   Скупштина града Ниша     даљинско грејање   Удружење скупштина станара   инсталације
@ProfdrPerisic @Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима