Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Како је ТВ5 постала ТВ Зона плус": Ниш од данас има само "једну" тв станицу

rssBookmark and Share

07.10.2015. З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

Од преостале три тв станице у Нишу, са колико-толико различитом власничком структуром и програмском шемом, данас практично град има две породичне телевизије и то након куповине НТВ-а, од стране Конзорцијума "Народне новине" и Слађане Остојић, директорке ТВ Зона плус.

Фото: 6yka.com
Фото: 6yka.com

Наиме, како су саопштили из Агенције за приватизацију, Конзорцијум "Народне новине" и Слађана Остојић, директорка ТВ Зона плус, данас су откупили целокупни капитал "Нишке телевизије" за 78 хиљада евра.

Гледајући са стране тржишне економије и слободног менаџерстава, а и законски овде ништа није спорно, али грађани Ниша постављају себи једно друго питање: Како су се нашли одређени људи, симболи слободног новинарстав у читавој овој причи? Менаџери некадашњих тв кућа, борци за демократију постали су део машинерије, такозваних конзорцијума, односно експонирани инструменти "пијачне" препродаје медија.

Није још увек јасно какав је интерс нагнао неке од њих да уђу у овај "привремени" конзорцијум и потпомогну куповину ослабљене и од државе уништене Нишке телевизије.

"Народне новине" у власништву породице Радомировић сигурно су имале свој професионални и матреијални интерес, јер поред поменутих новина у свом систему поседују и РТВ Белами, ТВ Сокобања, зајечарски дневник "Тимок" и пиротски недељник "Слобода", и портал белами.рс, тако да то и не изненађује.

Интересантан је сасатв наведеног "конзорцијума", у коме је Слађана Остојић (бивша уредница познате ТВ5 станице), сада директорка ТВ Зона плус, чији је оснивач Драган Милошевић, близак породици Гашић из Крушевца (погледати АПР и ТВ станице у Крушевцу).

Практично, враћамо се на почетак приче и констатујемо да поред неких мањих тв станица, практично у граду на Нишави сада постоје две породичне телевизије које ће засигурно врло лако делити новац из градског финансирања медијских пројеката, а и несумњиво утицати на креирање јавног мњења пред долазеће локалне и парламентарен изборе.

 

 


#   НТВ   продаја   Белами РТВ   Народне новине   ТВ Зона Плус   Драган Милошевић   Слађана Остојић   Витко Радомировић   монопол
@belamiportal @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима