Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Синдикат запослених подржао НЕ(ЛЕГАЛАН) избор директора Дома ученика у Нишу

rssBookmark and Share

03.02.2017. Јужна Србија Инфо

Након указивања на злоупотребе у Дому ученика средњих школа Ниш, и одржане седнице 27.01.2017. године Управног одбора је на седници једногласно уз подршку синдиката запослених (присуствовао је и председник синдиката Дома у име запослених Дома), подржан је в.д директора Дома Михајло Марковић, кандидат који не испуњава услове за директора Дома, у погледу радног стажа, пише узбуњивач Весна Љубенковић.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Текст преносимо у целости..

Између осталог у Конкурсу за директора Дома тражи се „потврда послодавца да кандидат има најмање 5 година рада са VII степеном образовања“.

Упутила сам послодавцу, Дом ученика средњих школа Ниш, 27.01.2017. год., односно Захтев за приступ информацији од јавног значаја, са питањем „Да ли в.д. директора има 5 година радног стажа како се то захтева по конкурсу“ и секретар Дома 01.02.2017. године доставља ми благовремено следеће доказе: 

Незадовољна одговором, тражила сам радну књижицу на увид, лично, добила сам одговор, радна књижица се на налази у архиви. Одмах је уследио је још један Захтев.

 Питање упућено у Захтеву је:

1. Да ли в.д. директора има 5 година радног стажа како се то захтева по конкурсу? И
2. И где се налази радна књижица в.д директора Михајла Марковића

ПРИЛОГ:

Да ли је могуће да се и даље крше закони, злоупотребе и да се пошто-пото мора изабрати кандидат који не испуњава услове, очигледно да се прикрива све. Није тачна изјава председника У.О. Дома да У.О. није разматрао о кандидатима, напротив, јесте на седници 27.01. 2017. године, када су једногласно предложили в.д директора Михајла Марковића. Захтев је и упутио један од кандидата, Томислав Јовановић, да у присуство секретара Дома изврши увид у потврде, радниу књижицу в.д. директора Доам, и то му није омогућено до овог тренутка, по информацији коју ми је Томислав Јовановић дао. Очикледно се нешто прикрива, и требало би да кривично одговарају они, који уколико овим чине кривично дело. Изаћи ће све на истину. У међувремену, по мојим сазнањима в.д директору треба још неколико месеци да испуни овај захтев из конкурса, па како то каже председник У.О. Дома у року од три месеца, Министраство просвете, науке и технолошког развоја ће одлучити да ли прихвата предлог У.О Дома за кандидата који ће им упутити. Па лепо сте смислили, радна књижица је незаконито у рукама в.д. директора, а не у архиви и то од почетка конкурса, потврда послодавца гласи на 3 године 2 месеца и 23 дана. Ту се лепо види, па шта ћемо сада?????А да. Министарство, они ће одлучивати 3 месеца.................да ли ће, неће ли????? Сумњиво, сумњиво....... и опасно........

 

                                                                                    Весна Љубенковић


#     синдикат   Томислав Јовановић   Дом ученика   Дом ученика средњих школа   кривично дело   радна књижица   Весна Љубенковић   Михајло Марковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима