Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки водовод у покушају "препродаје водомера набављених на тендеру"?

rssBookmark and Share

Ниш 21.06.2017 З.С. Јужна Србија Инфо

Изменом статута ЈКП "Наиссус" и додавањем нових делатности "трговина на велико сатовима и трговина на велико мерним уређајима за воду", нишки Водовод као да се спрема да тргује, препродајом инструментима, набављеним на неком од тендера..

Нишки водвод као трговина "на велико"?, Фото: ЈКП Наиссус
Нишки водвод као трговина "на велико"?, Фото: ЈКП Наиссус

Цела прича око статута дешава се "случајно" баш у време расписивања тендера за набавку водомера?!

Наш саговорник из Водовода каже да је Град био против измене статута и да је део који се односи на "овлашћења" директора делимично измењен, а да је директор Дејан Андрејевић био у обавези да обавести Управу, а она Град Ниш. Како до тога није дошло, постоје индиције да је дошло до покушаја прикривања информација.

Тако, из тих радњи произилази и оправдана сумња да би евентуално скупо набављени турски водомери били намењени даљој продаји, што је потпуној супротности са основном делатношћу градског предузећа.

Такође, Синдикат "Независност" се огласио саопштењем поводом "спорног" тендера за набавку турских водомера, у ком кажу да је то само трговачко - провизијски поступак директора Андрејевића, а да сам тендер није ништа друго него наставак његовог незаконитог пословања и унапред договоренг посла у овом случају, продавца.

За одлуку о куповини најскупљих и најмодернијих водомера од једног јединог, "договреног" купца није постојао предлог стручне службе и стручних лица без икакаве предходне анализе.

У Синдикату додају да ово није први пут и да је слична "шема" примењена још 2015. године са истим наручиоцем и продавцем, али да је тада тај "иновативни" покушај куповине водомера пропао због реакције у јавности.

Са друге стрене, директор ЈКП „Наисус“ Дејан Андрејевић оцењује да први човек предузећа не може на тај начин утицати на јавне набавке и да је све урађено по закону.

Иначе у току је конкурс за избор директора јавних предузећа у Нишу, међу којима је и ЈКП "Наиссус", а познаваоци друштвених и политичких прилика у граду на Нишави, кажу да су у току многе "неправилности" и "нечасне" радње око лобраања, везано за реизбор Дејана Андрејевића на то место?!

Како ће се цео случај на крају завршити, остаје да сачекамо.

Коментара: 0


#   Ниш   тендер  Дејан Андрејевић   Наиссус ЈКП   Независни синдикат
@




[ Додај коментар ]